Portakalları rendenin
küçük delikli
yanıyla rendeleyin.
Bademleri küçük
parçalar şeklinde
kesin. Süzme
yoğurt, badem,
portakal kabuğu,
dutlar, bal ve kıyılmış
naneyi büyük bir
metal kabın içine
alıp iyice karıştırın.
Üzerini streç folyo
ile kapatıp derin dondurucuda 1 saat
bekletin. Bir saatin sonunda dondurma
karışımını çatalla ezerek iyice karıştırın. Bu
işlemi yine birer saat aralıklarla dört kez
daha tekrarlayın. Kabın üzerini streç folyo
ile sıkıca kapatıp 1 gün derin dondurucuda
bekletin. Dondurma kaşığı ile şekillendirip
servis yapın.
6-8 KİŞİLİK
2 adet portakalın kabuğu
50 gram çiğ badem
500 gram süzme yoğurt
50 gram kuru beyaz ve kara dut
5 yemek kaşığı bal
3 yaprak taze nane
EMİNE TUNADAN - ZAMANSIZ LEZZETLER