Keçiboynuzu unlu granola nasıl yapılır? İşte tarifi

Keçiboynuzu unlu granola nasıl yapılır? Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emine Tunadan'dan Keçiboynuzu unlu granola tarifi... Bir kasede keçiboynuzu unu, yulaf ve esmer şekeri, başka bir kasede de fıstık ezmesi, bal, ayçiçeği yağı ve yumurta akını karıştırın...

Bir kasede keçiboynuzu unu, yulaf ve esmer şekeri, başka bir kasede de fıstık ezmesi, bal, ayçiçeği yağı ve yumurta akını karıştırın. Sıvı karışımı, kuru karışıma ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar elinizle iyice yoğurun. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine granola karışımını ince bir tabaka olarak yayın. Üzerine fındık ve cranberry serpiştirin. Ellerinizle dört tarafından ve üzerinden iyice bastırarak kalıp gibi şekillendirin (karışım tepside sıkı bir dokuda olmazsa piştikten sonra keserken ufalanır.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra oda ısısında 1 saat dinlendirin. Daha sonra dilimleyin. Servis yapın.

4-6 KİŞİLİK
2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
2 su bardağı yulaf
2 yemek kaşığı esmer şeker
3 yemek taneli fıstık ezmesi
1 yemek kaşığı çam balı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 adet yumurtanın akı
1 avuç kavrulmuş fındık
1 avuç kurutulmuş cranberry

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.