Cevizli ve havuçlu mercimek humusu | Zamansız lezzetler
Havuçların kabuğunu temizleyip fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Mercimeği tencereye alıp üzerine su ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. İşte cevizli ve havuçlu mercimek humusu tarifinin devamı...
4 KİŞİLİK
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
4 adet havuç
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı limon suyu
3/4 tatlı kaşığı toz kişniş
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı pul biber
Yeteri kadar karabiber
3/4 tatlı kaşığı tuzSÜSLEMEK İÇİN
Maydanoz yaprakları, ceviz ve kabak çekirdeğiEMİNE TUNADAN - ZAMANSIZ LEZZETLER