Dizüstü bilgisayar üretilirken 1,2 ton akıllı telefon üretilirken 86 kilogram atık ortaya çıkıyor
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, dizüstü bilgisayar üretirken 1,2 ton, akıllı telefon üretirken ise 86 kilogram atık ortaya çıktığını söyledi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Atık Azaltım Haftası'nın 21-29 Kasım'da "Görünmez Atık" temasıyla kutlanacağını anlattı.

Hafta boyunca sürdürülebilir kaynak ve atık yönetimi konusunda bilinçlendirme etkinlikleri yapıldığını belirten Karaosmanoğlu, insanların ürünleri alıp kullandıklarını, ancak bu ürünlerin üretim sürecinde ortaya çıkan atıkları bilmediklerini vurguladı.

"DİZÜSTÜ BİLGİSAYARDA 1200 KİLOGRAM, AKILLI TELEFONDA 86 KİLOGRAM ATIK ORTAYA ÇIKIYOR"
Karaosmanoğlu, atık ayak izlerinin iklim değişimine etkileri ve maliyetlerinin bilinmediğinin altını çizerek, şöyle devam etti: "Dünyadaki bütün insanlar görünmez atıkları azaltmak için harekete geçmeli.





