Ispanak köklerinin çamurları iyice temizlenene kadar akan suyun altında yıkayıp süzgece alın. Doğrayın ve kapaklı bir kaba koyun. Soğanı doğrayıp pembeleşene kadar zeytinyağında soteleyin. Ispanak köklerini ilave edip bir-iki kez karıştırın. Sıcak su ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişmeye bırakın. Terbiye için un, yumurta sarısı, yoğurt ve dövülmüş sarımsağı bir kapta çırpın. Çorbanın suyundan 1 çorba kepçesi dolusu alıp unlu karışıma ilave edin ve iyice çırpın. Daha sonra sürekli karıştırarak yeniden ocaktaki çorbaya dökün. Ağır ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Pul biber ekleyip bir-iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirip ıspanak sapı serpiştirerek servis yapın.
4 KİŞİLİK
500 gram ıspanağın kök kısımları
1 adet küçük boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı sıcak su
TERBİYESİ İÇİN
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pul biber
3-4 adet kıyılmış ıspanak sapı
ZAMANSIZ LEZZETLER/ EMİNE TUNADAN