Köfte için tüm malzemeyi geniş bir kaba alın ve 5-6 dakika yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda önce yuvarlayın ardından yassılaştırın. Az yağlı tavada kızartın. Patlıcanları alacalı soyun ve boyuna uzun şeritler halinde dilimleyin. Tuzlu suda acı suyu çıkana kadar 20 dakika bekletin. Suyunu süzüp kağıt havluyla kurulayın. Ardından az yağlı tavada, önlü arkalı kızartın. Pişen patlıcanların içine köfteleri yerleştirip rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirin. Sos malzemesinin tamamını karıştırın ve köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın.
4-6 KİŞİLİK KÖFTE İÇİN
KIZARTMAK İÇİN
DOMATES SOSU İÇİN
ZAMANSIZ LEZZETLER/ EMİNE TUNADAN