Türkiye'nin ünlü gurmelerinden olan Vedat Milor, pizza-pide, dönerhamburger'den sonra tarhana-mercimek çorbasına dikkat çekti. Düzenlediği ankette; "Ülke olarak zengin bir çorba çeşitliliğine sahibiz. TARHANA ve MERCİMEK çorbaları da bu zenginliğin en bilinen unsurlarından ikisi. Farz edelim ki uluslararası bir çorba yarışmasına bu ikisinden birini göndermemiz gerekiyor. Hangisini seçerdiniz?" dedi. Şu ana kadar 161.527 kişinin oy kullandığı ankette 52.4'le mercimek öne geçti.
TARHANADA NELER VAR
Yapılışı oldukça zahmetlidir. Özellikle ev yapımı olanlar tercih edilir. Güneşte kurutulur. 3-4 günde hazır olur.
ŞİFA KAYNAĞI
Tarhananın içerisinde A, B ve C vitamini mevcuttur. Un tarhanası, Uşak tarhanası, Göçmen tarhanası, Tatlı tarhana, Sakız tarhana, Koca tarhana, Trakya tarhanası, Yaş tarhana, Sivas tarhana, Çerez tarhanası, Top tarhana gibi çeşitleri vardır. Yemek ve köftesini afiyetle yediğimiz doğal protein kaynağıdır.
KALP DOSTU MERCİMEK
Mercimek, kırmızı taneleriyle yapılan çorbasını severek içtiğimiz; yeşil taneleriyle hazırlanan salata: