Koronavirüse iyi geliyor! Anadolu'da her yerde var! Uzmanından kuyruk yağı tavsiyesi
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Hayvan Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Koluman, Anadolu'da yetiştirilen koyunların yağlı kuyruklarının D vitamini deposu olduğunu ve 'koronasavar' etki yaratacağını söyledi. Prof. Dr. Koluman, tüketicilere daha çok kuyruk yağı yemeleri tavsiyesinde bulundu.

Prof. Dr. Nazan Koluman, yıllarca yerli gen kaynaklarının ve hayvansal ürünlerin avantajlarını anlattıklarını ancak bazı uzmanların spekülatif açıklamalar yaparak hayvansal ürünlere karşı insanları soğuttuklarını söyledi.
İnsanların kırmızı etten, sütten uzaklaştığını, pandemi sürecinde bu ürünlerin değerinin yeniden anlaşıldığını belirten Prof. Dr. Koluman, "Pandemi sürecinde anlaşıldı ki hayvansal gıda tüketenler, bu hastalıkla mücadelede biraz daha başarılı oluyorlar ve ölümle sonuçlanmıyor.
Çünkü bağışıklık sistemini ayakta tutan etmenlerden en önemlisi et ve süt yani hayvansal ürünlerdir. Özellikle kırmızı et ki, bu artık dünya literatürüne girdi" dedi.