Saba Tümer sordu Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu cevapladı: Sosyal medyada yapılan yorumlar kul hakkına girer mi?

Atv ekranlarında yayınlanan "Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu İle Sahur" programında gazeteci-sunucu Saba Tümer'in sorduğu "Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar kul hakkına girer mi?" sorusu dikkat çekti. Peki, yapılan yorumlar kul hakkı mıdır? Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu cevapladı...

Giriş Tarihi 18 Nisan 2021, 04:41 Güncelleme 18 Nisan 2021, 05:32
Saba Tümer sordu Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu cevapladı: Sosyal medyada yapılan yorumlar kul hakkına girer mi?

İÇİNDEKİLER


Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, atv ekranlarında yayınlanan "Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu İle Sahur" programında görüntülü konuşma yöntemiyle gelen soruları yanıtladı.



Hatipoğlu'na bir soru da gazeteci-sunucu Saba Tümer'den geldi. Tümer, "Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar kul hakkına girer mi?" sorusunu yöneltti.



Sorulan sorunun çok güzel ve yerinde olduğunu belirten Nihat Hatipoğlu, sosyal medyada yapılan kötü yorumların kul hakkına girdiğini ifade etti.



"ÖDENMESİ ZOR BİR KUL HAKKI"
Hatipoğlu, "Eskiden kul hakkı 2-3 kişi arasında geçerdi. Ama şimdi internet üzerinden bir haber çıkıyor diyelim onun alyına 5,10 bin yorum geliyor. Yorumcuların tümü haber okumuyor, haberin başlığına göre yorum yapıyor. Bu bir hastalık. Yorum çoğaldıkça günahlar artmaya devam eder. Bunun ödenmesi zor bir kul hakkı olduğunu söyleyebilirim" dedi.