Tirit yemeği nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli tavuklu tirit tarifi nedir? Sorularının yanıtları merak konusu oldu ve arama motorları üzerinden sıklıkla sorgulanıyor. Bu akşam iftara tirit yemeği yapmak isteyenler malzemeleri almak için öğrenmek istiyor. Farklı iç malzemelerle yapılacak olan büyükten küçüğe hemen hemen herkesin severek yediği Tirit yemeği ile ilgili bilgiler, püf noktaları derledik.
PRATİK VE LEZZETLİ TAVUKLU TİRİT TARİFİ
Malzemeler:
Bayat ekmek
Sosu için;
1 kavanoz Tat Doğranmış Domates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Tavuk için;600 g tavuk göğsü
1 yemek kaşığı SEK Tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Yoğurt sosu için;
2 su bardağı SEK Yoğurt
2 diş sarımsak (isteğe göre)
Tuz
Yapılışı:
Bayat ekmekleri küp küp doğrayarak önceden ısıtılmış 200°C fırında 5 dakika fırınlayalım.
Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayalım.
Uygun bir tavaya sıvı yağ alarak tavuk etlerini ilave edelim ve etler kızarana kadar pişirelim.
Pişen tavuk etlerine tuz, karabiber ve tereyağı ekleyerek lezzetlendirelim. Tavamızı ocaktan alalım.
Domates sosu için, minik minik doğranmış soğanı sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine 1 kavanoz doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi ekleyerek 4-5 dakika kaynatalım ve ocaktan alalım.
Servis tabağına ilk olarak ısıttığımız ekmekleri alalım.
Üzerlerine domatesli sostan bolca dökelim.
Son olarak sarımsaklı yoğurdu gezdirelim ve tavuk etlerini yerleştirelim.
Yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun.