Mucize sakız Kenger

Sivas ve Malatya'da yetişen kenger bitkisinin kök kısmından elde edilen Kenger sakızının kilosu 1000 liraya çıktı. Diş sağlığına, yüz felci geçiren kişilerin yüz kaslarını çalıştırmalarına, mide ağrısı ve şişkinliğine iyi geldiği bilinen bu sakızın tanesinin de 4 liradan satıldığı açıklandı.

Sivas ve Malatya'da yetişen kenger bitkisinin kök kısmından elde edilen Kenger sakızının kilosu 1000 liraya çıktı. Diş sağlığına, yüz felci geçiren kişilerin yüz kaslarını çalıştırmalarına, mide ağrısı ve şişkinliğine iyi geldiği bilinen bu sakızın tanesinin de 4 liradan satıldığı açıklandı. Yurt dışına da gönderilen bu ürünün 15-20 gün boyunca çiğnenebildiği de hatırlatıldı.
NASIL YAPILIR?
Kenger bitkisinin yeşil olan kısmı çok sıcaklarda kuruyor. Sonra kök bölgesine belirli aralıklarla kesitler atılarak içerideki süt dışarıya akıtılıyor. Sonra ocaklarda donan kenger sakızına şekil verilip çiğnemeye hazır hale getiriliyor.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.