Sivas ve Malatya'da yetişen kenger bitkisinin kök kısmından elde edilen Kenger sakızının kilosu 1000 liraya çıktı.
Diş sağlığına, yüz felci geçiren kişilerin yüz kaslarını çalıştırmalarına, mide ağrısı ve şişkinliğine iyi geldiği bilinen bu sakızın tanesinin de 4 liradan satıldığı açıklandı. Yurt dışına da gönderilen bu ürünün 15-20 gün boyunca çiğnenebildiği de hatırlatıldı.
NASIL YAPILIR?
Kenger bitkisinin yeşil
olan kısmı çok
sıcaklarda kuruyor.
Sonra kök
bölgesine belirli
aralıklarla kesitler
atılarak içerideki
süt dışarıya
akıtılıyor. Sonra
ocaklarda donan
kenger sakızına
şekil verilip
çiğnemeye hazır
hale getiriliyor.