Your browser doesn’t support HTML5 audio

Kurban eti nasıl tüketilmeli? Uzman isimden dikkat çeken uyarı

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle beraber, bayramda kesilen kurbanların etlerinin nasıl tüketilmesi gerektiği ile ilgili sorular bir kez daha gündeme geldi. Konunun uzmanları etin 24 saat buzdolabında dinlendirilmesi gerektiğini belirtirken, "Yeteri kadar dinlendirme sonrasında et yumuşaklık kazanır, lezzetinde artış olur ve sindirimi de kolaylaşır." dedi.

Et, içerdiği demir, çinko, selenyum, kalsiyum, manganez ve sodyum gibi minareller ile A, E ve B vitaminleri açısından oldukça zengindir ve sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahiptir. Ama et tüketirken bu vitamin ve minerallerden maksimum seviyede yararlanmak, bunun yanında da sindirim sistemimize zarar vermemek için dikkat etmemiz gerekenler var. Et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin sağlığa yararlı olacak şekilde hazırlanması, saklanması ve pişirilmesi konusundaki önemli bilgileri İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Battal Altun paylaştı.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.