İki anne yürekleri ısıttı! İstanbul'da Nilüfer Doğan Tekirdağ'da Hediye Tuna'dan örnek alınacak hareket

İki anne yürekleri ısıttı, gönülleri fethetti. İstanbul’da Nilüfer Doğaner, iki çocuk annesiydi. 9 ay önce de kimsesiz bir meleğe koruyucu aile olmaya karar verdi. 2 yaşındaki Suriyeli Rana’ya kol kanat gerdi. Tekirdağ'da yaşayan Hediye Tuna'nın gözbebeğiyse engelli Suna Eser'di. Genç kadın ailesiz kalan kızın tüm bakımını üstlendi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :11 Ocak 2022
İki anne yürekleri ısıttı! İstanbul’da Nilüfer Doğan Tekirdağ’da Hediye Tuna’dan örnek alınacak hareket

İÇİNDEKİLER

Anne, koşulsuz sevgi ve güven demekti. Biri İstanbul diğeri Tekirdağ'da yaşayan iki kadın, kimsesiz iki çocuğa kol kanat gerdi. Kocaman yürekleriyle herkese iyilik dersi verdi. O kahramanlardan biri Nilüfer Doğaner'di. Genç kadın seneler önce Muammer Mert Doğaner ile evlendi. 16 ve 17 yaşlarında iki erkek çocuğu bulunan çift, televizyonda yayınlanan koruyucu ailelikle ilgili kamu spotundan etkilendi. Kimsesiz bir çocuğa 'aile' sıcaklığı yaşatmaya karar verdi. 9 ay önce yaptıkları başvuruya onay geldi. Bunun üzerine 2 yaşındaki Suriyeli Rana aileye girdi. Anne Nilüfer Doğaner, "Rana, ailemizi birleştirdi. Ondan anne kelimesini duymak benim için büyük bir mutluluk. 9 ay karnınızda taşımaya-bilirsiniz ama ona siz bakıyorsunuz. Hasta olduğunda başında bekliyorsunuz. Yemeğini yediriyorsunuz. Ağladığında siz susturuyorsunuz. Rana ağabeylerini de çok seviyor" dedi. Baba Doğaner ise mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: Çok mutluyum. Kız babası olmayı Rana'yla tattım. Beni kapıda karşılıyor, 'Babacığım, babacığım' diyerek. İnanılmaz.



TEKİRDAĞ
Merhametin bir diğer adresiyse Tekirdağ'dı. Suna Eser (13), daha 2 yaşındayken geçirdiği havale sonucu engelli kaldı. Annesini 2 yıl önce kaybeden küçük kıza babası da bakamadı. "Size emanet" diyerek komşusu Hadiye-Ramazan Tuna çiftine bıraktı. 3 çocuk sahibi Tuna çifti ise noterden aldıkları vekaletle küçük Suna'yı bağrına bastı. Anne Hediye Tuna'nın "Onu evladım olarak kabul ettim. Her ihtiyacını severek yapıyorum" sözleri herkesi duygulandırdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN