Kadına şiddete geçit yok! Eşini bıçakla yaralayan cani adama 11 yıl 3 ay hapis cezası
Türkiye'de artan kadına şiddet vakalarının ardından devlet de somut adımlar atarak caydırıcı cezaları artırıyor. Bu kapsamda Kocaeli'de eşini bıçakla yaralayan bir adama 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Kocaeli'de, eşini bıçakla yaraladığı gerekçesiyle yargılanan sanık 11 yıl 3 ay hapis cezasına çaptırıldı.
Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Burhan Ş. ve avukatı ile mağdur Rabia Buse Ş. katıldı.

Duruşmada, Kocaeli Üniversitesi Ali Tıp Anabilim Dalı tarafından sanık Burhan Ş'nin cezai ehliyetinin tam olduğuna dair düzenlenen rapor okundu.
Sanık avukatı, söz konusu raporu kabul etmediklerini belirterek, "Bize göre sanığın akıl hastalığı vardır. İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevkini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir önceki celsede açıklanan esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapması için söz verilen Burhan Ş, ailesinin yanında olmak istediğini dile getirerek, beraatını ve tahliyesini istedi.
Burhan Ş'yi "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın cezasını eylem teşebbüs aşamasında kaldığından önce 15 yıla, daha sonra tahrik indirimi uygulayarak 11 yıl 3 aya düşürdü.



