Diyarbakır’da Ramazan Bayramı’nda ciğer rekoru kırıldı! Turistler sadece 3 günde 12 ton ciğer tüketti

Diyarbakır’da Ramazan Bayramı’nda ciğer çılgınlığı yaşandı. Kente gelen yerli-yabancı turist, sadece 3 günde 12 ton ciğer tüketti. İşte sizler için derlediğimiz 6 Mayıs tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan haberler...

Ciğer denilince akla gelen en önemli kentlerden Diyarbakır'da Ramazan Bayramı'nda rekor kırıldı. Sabah kahvaltısında da tercih edilen ciğer, 3 günlük Ramazan Bayramı'nda 12 ton tüketildi. Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, ciğeri 7'den 70'e herkesin tükettiğini belirterek, "Ciğer, Diyarbakır'ın medarı iftiharı olan bir üründür. Yıllarca uğraşmamız sonucunda ciğerimiz de tescillendi. Tescillenmesinin ana sebebi yüzde 90 kuzu ciğeri olması. Buraya has olması da önemli" dedi. Sakarya'dan gelen Emre Yazıksız da, "Burayı merak ediyordum. Zaten bin 500 kilometre yol geldim ciğer yemek için, herkese tavsiye ederim" ifadesini kullandı.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.