Yunanistan bu kez de kokoreçi sahiplenmeye çalıştı

Yunanistan, bu kez de kokoreçe göz dikti! Medyası “Yüzyıllardır bize ait bir yemek” dedi! Ustalar itiraz etti: Bizimki beş yıldızlı bir lezzet! İşte sizler için derlediğimiz 25 Ocak tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan haberler...

Komşu Yunanistan, sınırı aştı! Türk kültürüne dadandı. Geleneksel yiyeceklerimizi kendine aitmiş gibi tanıttı. Ülkede bu kez kokoreç çılgınlığı başladı! Kokoretsi, kokoretzi, kokirec gibi isimlerle menülerde yer alan Türkiye'ye özgü lezzet, 'Yunan yemeği' olarak yazıldı. Yaşanan anlaşmazlık, gazetelere de taşındı. Yunan medyası, kokoreçi mercek altına aldı.

Yunan şef Elias Mamalakis, Kıbrıs Rum kanalı Sigma'ya katıldı. Kokoreçin bir Balkan yemeği olduğunu ve 19. Yüzyıl'dan beri Yunan ve Arnavutlar tarafından tüketildiğini anlattı. Ünlü kokoreç ustası Sinan Usta ise Yunanistan'daki kokoreçle Türkiye'deki kokoreç arasında fark olduğunu vurguladı. Rekabetin vitesini artırdı: Biz sadece bağırsak kullanıyoruz. Yunanistan'da bağırsağın içini ciğer, böbrek ve baharatla dolduruyorlar. Bizimki beş yıldızlı bir lezzet...

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.