55 BİN METREKAREDE 14 BİN GÜNEŞ PANELİ
Tükenebilir kaynakların her zaman farkında olan ve hayata geçirdiği çevreci projelerle kaynaklarını koruyarak geleceğe güvenli bir şekilde taşıyan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynakları alanında devasa GES Projesi ile örnek bir adım attı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) marifetiyle yürütülen çalışmalar kapsamında 14 bin güneş panelinin montaj işleminde sona gelindi. Test aşamalarına başlanan Karaman GES Projesi sonlandığında ise yılda minimum 4 bin hanenin elektriğine denk gelecek şekilde elektrik üretilecek.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 Türkiye Yüzyılı söylemleri kapsamında yer alan ve ülkemizin enerjiye yaptığı yatırımlara GES Projesi ile destek veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi, AK Parti belediyeciliğinin çalışkanlığına ve vatandaşa hizmet anlayışına bir örnek.
ÜRETEN ŞEHİR SAKARYA
Projenin ilk gününden beri aralıksız şekilde çalışan ekipler ve Sakarya için gündüz gece demeden her çalışmayı yakından takip eden Başkan Ekrem Yüce sayesinde projenin önümüzdeki aylarda vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor. Yüce, "Üretimin her alanında biz varız. Tarımsal, sanayi ve enerji üretimleri gibi birçok farklı alanda öncü işlere imza attık. 'Üreten Şehir Sakarya' derken şehrimizi her alanda kendi kendine yetebilen bir hale getirdik" diye konuştu.
TÜRKİYE'YE ÖRNEK: SERACILIK MÜKEMMELİYET MERKEZİ
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye'nin tarımsal kalkınma hamlesine, üretim odaklı anlayışına her alanda katkı sunmaya devam edeceklerinin altını çizdi. 6 ayda yapılan üretimin 700 tonu aştığını ifade ederek, 2023'de üretim rekoru kıracaklarını söyledi.
Yüce, "Büyükşehir Belediyesi olarak üretimi, verimliliği ve kaliteyi artırmak, insan sağlığına faydalı olan ürünler yetiştirmek için harekete geçtik ve Seracılık Mükemmeliyet Merkezimizi bu hedefler ışığında hayata geçirdik. Tamamen çevreci yatırımımızla organik üretim yapıyoruz" dedi.
Atıl durumda olan alanı tarıma kazandırdıklarını da aktaran Yüce, "Tesisimizi kurduk ve ardından 8 çeşit 65 bin kök domates fidesinin dikimini gerçekleştirdik. Topraksız tarım uygulaması ve jeotermal ısıtmalı üretim ile 25 dönümde ilk 6 ayda 700 ton üretim gerçekleştirdik. Bu yıl fide sayımızı da 65 binden 90 bine çıkardık. İnşallah üretimimiz artacak." diye konuştu.