Erkin Koray'ın cenaze programı belli oldu! Kızı vasiyetini yerine getirecek

Fesuphanallah, Cemalim, Estarabim, Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve daha nicesiyle hafızalara kazınan geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta sanatçı Erkin Koray'ın cenaze bilgileri belli oldu. Koray, vasiyeti gereği kızının yaşadığı Toronto'da yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

Giriş Tarihi :10 Ağustos 2023 , 19:30 Güncelleme Tarihi :10 Ağustos 2023 , 19:30
Erkin Koray’ın cenaze programı belli oldu! Kızı vasiyetini yerine getirecek

Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray, uzun yıllardır yaşadığı Kanada'nın Toronto şehrinde 82 yaşında hayatını kaybetti.

Koray'ın vefat haberi sanat ve siyaset dünyasından birçok kişiyi yasa boğdu.

Koray'ın cenaze törenine ilşkin belirsizlikler gündemde yerini alırken, sannatçının kızı Damla Koray, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, babası için bir tören yapılmayacağını belirterek hayranlar adına daha sonra bir anma etkinliği düzenleneceğini duyurdu.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre; Usta sanatçı için 11 Ağustos Cuma günü 11.00 ile 12.00 arasında küçük bir toplantı düzenlenecek. Erkin Koray, Toronto'daki Westminster Mezarlığı & Anıt Mezarı'na defnedilecek.

ERKİN KORAY KİMDİR?
Erkin Koray 24 Haziran 1941 tarihinde Kadıköy, İstanbul'da dünyaya geldi. Türk rock sanatçısı Erkin Koray, Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde özgün eserler vermiş olmakla birlikte birçok türküyü yeniden düzenlemiştir.

Özgün çalışmaları, doğu ve batı müziklerinde yaptığı çalışmalarla birçok müzisyeni etkilemiştir.



Cemalim, Köprüden Geçti Gelin gibi çalışmaları ile Türk halk müziği, Nihansın Dideden, Kıskanırım gibi parçalar ile Türk sanat müziği eserlerini yorumlayarak Anadolu rock tarzının en önemli eserlerini vermiştir.



Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke), Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi geniş kitlelerin beğenisini kazanan Arabesk-rock parçaların yanında, Mesafeler, Yağmur gibi psychedelic rock'a uzanan ve Krallar, Akrebin Gözleri, Öfke gibi metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok önemli çalışmaya imza atmıştır.

1960'ların sonuna doğru, bağlamanın sesini müzik yapılan mekânlarda daha çok duyurmak ve rock müziğinde de kullanabilmek için elektro bağlamayı icat ettiği söylenir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN