Türbülans Çiğdem'in yeni mağduları ortaya çıktı.
Uçakları türbülansa girmeden önce uyaran bir algoritma geliştirdiğini ve CAFA Chip adını verdiği bir çiple bunu engellediğini öne süren Çiğdem İ. kendisini akademisyen olarak tanıtıp önce akrabalarını ardından da çevresindeki bir çok kişiyi toplamda 20 milyon liradan fazla dolandırdığı iddia edilmişti.
Çiğdem İ. konuşup projesine inandırdığı kişilere yüzde 30 kar vadederek paraları aldı. Aldığı ilk paraları düşük miktarda olduğu için karı ile ödedi. Ama daha sonra kimseye hiçbir ödeme yapmadı. Aylarca paralarını alamayan mağdurlar çareyi savcılığa gidip şikayetçi olmakta buldu.
2 AKRABASINI DAHA DOLANDIRMIŞ
Türbülans Çiğdem'in mağdur ettiği 2 akrabası daha ortaya çıktı.
3 MİLYONA YAKIN PARA VERDİM
Çiğdem İ.'nin uzaktan akrabası olduğunu söyleyen mağdurlardan Fatih Kuru kendisinin dolandırıldığını öne sürerek, "Ben kendisi ile yıllardır hiç görüşmüyordu. Bana sosyal medya üzerinden mesaj atı. Abi böyle projem var bana destek olursan çok para kazanacağım dedi. Ben ilk başta inanmadım. Yüksek lisans tezi gönderdi. Onu gönderince gerçekten olduğunu düşündüm. 280 bin lira kadar para verdim. Daha sonra bana bunu karı ile ödedi. Bende inandım. Sonra ara ara toplamda 3 milyona yakın para verdim. Şimdi ne proje ne para ne de bir kuruş para veriyor. Tez bile yazmamış düz Fizik mezunuymuş. Her şeyi yalan bize gösterdiği belgelerde sahteciliği bile yapmış. Şikayetçi oldum" ifadelerini kullandı.
"MAÇ VAR LANSMAN İPTAL OLDU"
Çiğdem İ.'den yaklaşık 400 bin lira alacağı olduğunu öne süren bir başka akrabası Emin Tezel ise Sabah'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Benim teyzemin torunu olur kendisi. Beni aradı, uçaklara türbülansı uyarı verecek bir projem var dedi. Pandemi döneminde yanımda olacak kimse bulamadım Kanada'dan bir şirket buldum. Bana çip üretimi için yatırımcı lazım dedi. Çip satışı olunca karım 27 milyon dolar Kanada'dan para alacağım dedi. Ben kendisine bu paralar çok yapamayacağın vaatlerde bulunma diye uyardım. Abi benim kazancım çok etrafıma da kazandıracağım dedi. Üniversite için benim tez çalışmam dedi inandım. Parayı verdik. Nisan'da lansman olacak dedi türlü bahanelerle lansman olmadı. Birinde Galatasaray Beşiktaş maçı var adamlar gelemedi iptal dedi. Birinde otelde çalışanlar izinli iptal dedi. Bir sürü yalan çıkardı. Aradan zaman geçti 'para geldi' ama havada kaldı dedi. Bu sefer 'masak parayı inceliyor' dedi"
"VURGUNUN BOYUTU SÖYLENENDEN BÜYÜK"
Bizi bir bankaya bile götürdü diyen Tezel; "Bankacı para falan yok diyor bu hala var gelmemiştir diyor. Banka içini girdi böyle bir para yok dedi. Swap kodu yok dediler. O yalanda çıkmadı şimdi de bir Türk firmasına satacağını söyledi. Hatta normalde 10 milyon dolar alacağım totalde 20 milyon dolar alacağım dedi. Bu kadına hala inananlar olduğunu duyuyorum. Bir kuyumcu arkadaşımız 9 milyon lirasını kaptırmış. Bunun bizden aldığı para 20 milyon falan değil en az 100 milyonluk bir vurgun var. Bu kadın dolandırıcı. Kimse çekinmesin çıksın gitsin şikayetçi olsun." İfadelerini kullandı.
TÜRBÜLANS ÇİĞDEM
İddialara göre, fizik mezunu olan Çiğdem İ.'de kendisini tıpkı 9 milyar dolarlık şirketi bulunan Holmes gibi alanında çığır açacak bir buluş yapmış gibi gösterdi. Yaklaşık 5 ay önce kendisini, arkadaş çevresine ve akrabalarına fizik mühendisi olarak tanıtan Çiğdem İ. Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını iddia etti.