1350 metre rakıma sahip. Kaçkar Dağları'na kuzey yönünden yapılan tırmanışların başlangıç noktası. Yaylada bungalovdan tipik yayla evi konseptine, aile pansiyonundan otele pek çok konaklama seçeneği mevcut. Zengin flora ve faunasının yanı sıra kaplıcası ile de bölgenin en çok tercih edilen yerleri arasında.
AĞARAN ŞELALESİ
Rize farklı noktalarında yükseklerden akan şelaleleriyle doğa harikası manzaralar sunuyor. Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi mutlaka mola verilmesi gereken duraklardan. Palovit, Eğvane, Manle, Cimil ve Çopani de Rize'nin görülmeye değer diğer şelaleleri arasında yer alıyor.
FIRTINA DERESİ
Kaçkar Dağları'nın Karadeniz'e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesi ile oluşmuş. Ardeşen'in 2 km batısında Karadeniz'e dökülen Fırtına Deresi, 57 km uzunluğunda ve raftinge elverişli. İyidere, Taşlıdere, Hemşin, Büyükdere ve Çağlayan da Rize'nin diğer bilinen akarsuları.
ZİL KALE
Fırtına Deresi'nin batı yamaçları üzerine kurulu. Kalenin üzerinde inşa edildiği sarp kaya kütlesi denizden 750 metre, dere yatağından yaklaşık 100 metre yükseklikte yer alıyor. Kale; dış surlar, orta surlar ve iç kaleden meydana geliyor. Yakın tarihte restorasyon geçiren yapı, vadiye hakim bir konuma sahip.
KAÇKAR DAĞLARI MİLLİ PARKI
Çamlıhemşın ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan ve bir bölümü Erzurum ve Artvin illerine kadar uzanan milli park, Üçdoruk, Göller ve Kaçkar dağlarından oluşuyor. Park içerisinde 9 köy, 33 yayla yerleşimi bulunuyor. Fırtına ve Hemşin dereleri milli parkı çevreliyor.
RİZE KALESİ
Kale, şehir merkezinin güneybatısında 480 metrekarelik bir alan üzerine kurulu. İç ve aşağı kalelerden oluşuyor. İç kalenin I. Justinianus (527-565) döneminde, aşağı kalenin ise 13'üncü yüzyılda inşa edildiği düşünülüyor. Kale 150 metre yüksekliğinde doğal bir tepe üzerinde.