Evde ekmek yapımı, dünya genelinde pandemi döneminde popüler hale geldi. Birçok kişi dakikalar içerisinde sağlıklı bir şekilde ekmek yapabileceğinin farkına vardı. Bu nedenle evlerinde en sağlıklı ve taze şekilde ekmek yapmak isteyenler arama motorlarına yöneliyor. İşte mis kokusuyla evinizi saracak 3 malzemeli ekmek tarifi...
🥖HEM UYGUN FİYATLI HEM SAĞLIKLI
Ev yapımı ekmek, taze malzemelerle hazırlanıyor ve daha az katkı maddesi içeriyor. Bu ekmekler, kontrol edilebilir içerikleri sayesinde mağazada satılan bazı ekmeklerden daha az katkı madde içeriyor ve taze olduğunda daha lezzetli oluyor. Ev yapımı ekmek tüketmek, sağlıklı beslenmeye katkı sağlıyor ve endüstriyel işlemlerden kaynaklanan olası sağlık risklerini azaltıyor.
🥖 EVDE EN KOLAY, LEZZETLİ EKMEK YAPIMI
MALZEMELER
🍞 550 gram un
🍞 1 yemek kaşığı şeker
🍞 2 çay kaşığı tuz
🍞 10 gram kuru maya
🍞 500 ml ılık su
🍞 2 yemek kaşığı keten tohumu
🍞 30 ml ayçiçek yağı
*Sadece mavi ile işaretlenen 3 malzemeyi kullanarak da lezzetli bir ekmek ortaya çıkarabilirsiniz.
YAPILIŞI
🍞 550 gram unu elekten geçirin.
🍞 Şeker, tuz, kuru maya ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.
🍞 Unu havuz haline getirin.
🍞 500 ml ılık suyu ekleyin ve karıştırın.
🍞 2 yemek kaşığı keten tohumu ve 30 ml ayçiçek yağını ekleyin, tekrar karıştırın.
🍞 Hamuru yoğurun ve üzerini örtüp sıcak bir yerde 45 dakika mayalandırın.
🍞 Hamuru elinizle yoğurup büyük bir top haline getirin.
🍞 Hamuru 2 parçaya bölün.
🍞 Her parçayı tekrar 20 dakika dinlendirin.
🍞 Hamuru açın ve tüplere yuvarlayın.
🍞 Kenarları sabitleyin ve ayçiçek yağı sürün.
🍞 İşlemi ikinci parçayla tekrarlayın.
🍞 Üzerini kapatıp 20 dakika daha dinlendirin.
🍞 Yüzeyini suyla yağlayın.
🍞 180°C'de 30-35 dakika pişirin.
🍞 Ekmek hazır! Soğumaya bırakın ve tadını çıkarın.