Bir daha ekmek almak yok! Sadece 3 malzemeyle 5 dakikada 2 ekmek! En hızlı pişirme yöntemi

Evde ekmek yapımı, dünya genelinde pandemi döneminde popüler hale geldi. O zamanlardan beri evde ekmek yapımı popülerliğini giderek arttırıyor. Özellikle sağlıklı ve uygun maliyetli olması sebebiyle evde ekmek yapanların sayısı oldukça arttı. Bu nedenle evlerinde en sağlıklı ve taze ekmekleri yapmak isteyenler arama motorlarına yöneliyor. İşte evinizi mis kokusuyla saracak 3 malzemeli ekmek tarifi...

Evde ekmek yapımı, dünya genelinde pandemi döneminde popüler hale geldi. Birçok kişi dakikalar içerisinde sağlıklı bir şekilde ekmek yapabileceğinin farkına vardı. Bu nedenle evlerinde en sağlıklı ve taze şekilde ekmek yapmak isteyenler arama motorlarına yöneliyor. İşte mis kokusuyla evinizi saracak 3 malzemeli ekmek tarifi...

🥖HEM UYGUN FİYATLI HEM SAĞLIKLI

Ev yapımı ekmek, taze malzemelerle hazırlanıyor ve daha az katkı maddesi içeriyor. Bu ekmekler, kontrol edilebilir içerikleri sayesinde mağazada satılan bazı ekmeklerden daha az katkı madde içeriyor ve taze olduğunda daha lezzetli oluyor. Ev yapımı ekmek tüketmek, sağlıklı beslenmeye katkı sağlıyor ve endüstriyel işlemlerden kaynaklanan olası sağlık risklerini azaltıyor.

🥖 EVDE EN KOLAY, LEZZETLİ EKMEK YAPIMI

MALZEMELER

🍞 550 gram un
🍞 1 yemek kaşığı şeker
🍞 2 çay kaşığı tuz
🍞 10 gram kuru maya
🍞 500 ml ılık su
🍞 2 yemek kaşığı keten tohumu
🍞 30 ml ayçiçek yağı

*Sadece mavi ile işaretlenen 3 malzemeyi kullanarak da lezzetli bir ekmek ortaya çıkarabilirsiniz.

YAPILIŞI

🍞 550 gram unu elekten geçirin.
🍞 Şeker, tuz, kuru maya ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.
🍞 Unu havuz haline getirin.

🍞 500 ml ılık suyu ekleyin ve karıştırın.
🍞 2 yemek kaşığı keten tohumu ve 30 ml ayçiçek yağını ekleyin, tekrar karıştırın.
🍞 Hamuru yoğurun ve üzerini örtüp sıcak bir yerde 45 dakika mayalandırın.

🍞 Hamuru elinizle yoğurup büyük bir top haline getirin.
🍞 Hamuru 2 parçaya bölün.
🍞 Her parçayı tekrar 20 dakika dinlendirin.

🍞 Hamuru açın ve tüplere yuvarlayın.
🍞 Kenarları sabitleyin ve ayçiçek yağı sürün.
🍞 İşlemi ikinci parçayla tekrarlayın.

🍞 Üzerini kapatıp 20 dakika daha dinlendirin.
🍞 Yüzeyini suyla yağlayın.

🍞 180°C'de 30-35 dakika pişirin.
🍞 Ekmek hazır! Soğumaya bırakın ve tadını çıkarın.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.