ADANA: Görülmesi gereken güzelliklerinin yanı sıra mutfağıyla da turist çeken Adana'da Taş Köprü, Ulu Cami, Sabancı Merkez Camii ve Adana Arkeoloji Müzesi gezilmesi gereken yerlerden. Şehirde özellikle etli lezzetlerle arası iyi olanların seveceği lezzetlerin başında Adana kebabı, ciğer, lahmacun, şırdan, mumbar, çiğ köfte, içli köfte, analı kızlı ve sarımsaklı fıstık köfte geliyor. Adana usulü su böreği, sıkma, bici bici, muzlu süt, şalgam suyu, karakuş tatlısı ve taş kadayıf mutlaka deneyimlenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.
MARDİN: Tarihi dokusu ve farklı mimari yapılarıyla hayran bırakan Mardin'de gezi rotasına Mardin Evleri, Mardin Kalesi, Zinciriye Medresesi, Kasımiye Medresesi, Ulu Cami, Revaklı Çarşı, Dara Antik Kenti'ni ekleyebilirsiniz. Soğan kebabı, kibbe, dobo, zingil ve irok gibi yöresel tatları bulunan Mardin'de; kaburga dolması, sembusek, alluciye, firkiye, killice ve harire gibi lezzetler de öne çıkıyor.
MALATYA: Önemli ticaret yolları üzerinde bulunan, geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Anadolu tarihinin zenginliğini yansıtan bir tarihi bir yer. Aslantepe Höyüğü, Levent Vadisi, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Şire Pazarı, Günpınar Şelalesi, Somuncu Baba Camii ve Türbesi gezilebilecek yerler arasında. Pirpirim çorbası, kayısılı kavurması, analı-kızlısı, tandır ekmekleri ve özellikle de dolmaları ile iddialı.
KAYSERİ: Kültür ve tarih, inanç, dağcılık, sağlık, doğa, spor ve kış turizmiyle öne çıkan Kayseri; mantısı, pastırması, sucuğu, yağlaması ve çemeniyle ünlü. Kurşunlu Camii, Soğanlı Vadisi, Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultansazlığı Milli Parkı, Gesi Bağları, Erciyes Kayak Merkezi görülmesi gereken yerler arasında.