Keşfe çıkmanın zamanı geldi: İşte Türkiye'nin lezzet dolu durakları
Sonbaharla birlikte ülkemizin birbirinden güzel kültüre sahip şehirlerini keşfe çıkmanın zamanı geldi. Ünü dünyaya yayılmış yerel lezzetlerle dolu bir yolculuğa çıkmayı planlayanlar için çok sayıda adres bulunuyor...
İZMİR: Doğal güzellikleri, plajları, tarihi mekanlarıyla ülkemizin en gözde turistik yerlerinden biri olan İzmir; yemekleriyle de iddialı. İzmir'in merkezdeki gözde rotaları arasında Kemeraltı Çarşısı, Kordon ve Saat Kulesi bulunuyor. Efes başta olmak üzere antik kentleriyle de öne çıkan İzmir; Çeşme, Urla, Özdere, Foça, Dikili gibi çok sayıda tatil rotasına sahip. Deniz ürünleri, zeytinyağlı yemekleri, bölgeye özgü otları ve sebzeleri ile öne çıkan İzmir'in ünlü yerel lezzetleri arasında lokma, keşkek, boyoz, kumru, şevketi bostan, zerde, sura, İzmir köfte yer alıyor.

TRABZON: Görenleri kendine hayran bırakan doğası, etkileyici kültürü ile öne çıkan Trabzon, lezzetleriyle de cezbediyor. Yeşilliklerle çevrili Uzungöl, Sümela Manastırı, Altındere Vadisi, Trabzon Kalesi ve Tarihi Bakırcılar Çarşısı görülebilecek yerler arasında. Hamsinin tavasından çorbasına, hatta tatlısına her türlü halini sunarak Türk mutfağında esşsiz bir yere sahip olan Trabzon; mısır ekmeği, kuymağı, kara lahanası, pazılı kavurması, turşu kavurması, Akçaabat köftesi gibi yerel lezzetleriyle sadece Türk değil dünya mutfağı için de eşsiz bir kaynak niteliğinde...

ANTALYA: Deniz, kongre, spor, sağlık ve kış turizmi gibi çeşitliliğiyle öne çıkıyor. Aspendos, Alanya Kalesi gibi antik kentleri; Kleopatra, Konyaaltı, Beldibi, Patara gibi ünlü plaj ve kumsalları; Karain, Damlataş gibi mağaraları ünlü rotaları arasında bulunuyor. Antalya'da özellikle taze deniz ürünleri, kebaplar ve portakal bahçelerinden elde edilen narenciye ürünleriyle harmanlanan lezzetler Antalyalı şeflerin spesiyalleri arasında yer alıyor.



