Sadece 10 dakikada hazırlanan bu pratik kahvaltı önerisi, pazar günlerinize enerji ve keyif katacak. Yüksek besin değerleriyle dolu, sağlıklı ve lezzetli malzemelerle yapılan bu tarif, sizi güne hazırlamanın en lezzetli yolu olacak. Su böreği yapmak zahmetli ve yorucu geliyorsa bu muhteşem tarifi deneyebilirsiniz. 10 dakikada sofranıza koyabileceğiniz bu tarif resmen damak çatlatacak. Hazırlık süreci oldukça basit ve hızlıdır. İlk olarak, bir tavada hafifçe yağlanmış yüzeyde yumurtaları isteğinize göre pişirin. Bu sırada, bir kasede yulaf ezmesi ve chia tohumlarını bir miktar süt veya su ile karıştırın. Yulaf ve chia karışımını birkaç dakika bekletin, böylece yulaf ezmesi şişip, chia tohumları jelleşecektir. İşte en kolay su böreği tarifi...
Malzemeler:
3 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 içi Maden suyu
Sos İçin:
Beyaz peynir (isteğe bağlı maydanoz ekleyebilirsiniz)
Lor peyniri veya kaşar peyniri
Yapılışı:
Yumurta, süt, sıvı yağ ve Maden suyunu bir kapta karıştırarak sosumuzu hazırlıyoruz.
Bir tavayı sıvı yağ ile yağlıyoruz ve üzerine bir yufkayı parçalara ayırarak seriyoruz.
Yufkanın üzerine sosumuzdan sürüyoruz ve beyaz peynir ekliyoruz. İsterseniz lor peyniri veya kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
Diğer yufkayı da aynı şekilde parçalara ayırarak sos ve peynir ekliyoruz.
Bu işlemi 3 yufka ile tekrarlıyoruz.
Ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde hazırlıyoruz.
Kısık ateşte kapaklı bir şekilde 2 dakika pişiriyoruz, ardından kapağı kaldırıp kenarlarında yapışma olup olmadığını kontrol ediyoruz.
Tava yanmaz yapışmaz tava olmalı, böylece daha güzel kızarır.
Ters çevirip diğer tarafını da kısık ateşte pişiriyoruz.
Tavayı sıvı yağ ile yağlayarak biraz daha kızarmasını sağlıyoruz.
Böreği dilimleyerek servis ediyoruz.