Hesap 'döner'!

Türkiye'nin dönerini, önce Almanya, ardından da Yunanistan sahiplenmeye çalıştı. Şimdi de kebabın, hangi ile ait olduğu tartışıldı. Kastamonu'daki ustalar, dönerin ilk olarak kendi şehirlerinde yapılıp kesildiğini 1855'te çekilen bir fotoğrafı göstererek kanıtlamaya çalıştı.

Ustalar yemek eleştirmeni Vedat Milör'ün de dönere "Bu bambaşka bir şey" yorumu yaptığını anlattı. Dönerci Hamdi Usta'nın paylaştığı fotoğraf, sosyal medyayı salladı. Kuzu, dana eti ve kuyruk yağını karıştırarak hazırladıkları döneri, tırpan ile kesen ustalar, "Dönerimizi kaptırmayız" ifadesini kullandı. Bursa ile Kastamonu arasında, döner hesabı başladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.