Gastroshow zirvesindeki "Dünyada Gastronomi Turizmi ve Türkiye'nin Gücü" panelinin konuşmacıları arasında yer alan Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Erik Wolf, gastronominin klasik sanattan farksız bir alan olduğunu belirterek, "UNESCO'nun gastronomiyi sanat olarak tanımasını istiyoruz. Çünkü bir şefin müşterilerine sunduğu yemek, adeta bir performans sanatçısı gibi sanat eseri görevi görür" dedi. Azerbaycan Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Başkanı Tahir Amiraslanov da "Azerbaycan olarak dünya mutfağına çok büyük katkılar sunduk, sunmaya da devam ediyoruz" diye konuştu. Rusya Restoranlar ve Otelciler Federasyonu Başkanı İgor Bukharov ise Karadeniz bölgesinin ürünleri ve yemeklerini ayrı bir proje haline getirdiklerini söyledi. Bukharov, "Bu projenin içerisinde 662 yemek ve ürünü birleştiren bir veri tabanı oluşturduk. Veri tabanımızda yer alan 662 yemek arasında uzun listede 162, kısa listede ise 73 yemek bulunuyor" ifadesini kullandı.
'RESTORANLARIMIZDA SANAT ESERİ SUNUYORUZ'