Balon gibi puf puf kabaran poğaça tarifi! 2 bardak süt yerine koyun! 1 ay bayatlamayacak

Eğer her seferinde mükemmel poğaça yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre! Geleneksel tariflerde kullanılan iki bardak süt yerine kullanacağınız özel bir malzeme ile poğaçalarınız balon gibi kabaracak ve tazeliğini tam bir ay boyunca koruyacak. İşte adım adım poğaça tarifi...

Mutfağınızda harikalar yaratmak ister misiniz? Bu sıradışı poğaça tarifi ile tanışın! İki bardak süt yerine kullanacağınız özel malzeme sayesinde poğaçalarınız balon gibi kabaracak ve tam bir ay boyunca tazeliğini koruyacak. İşte tarif detayları ve püf noktalarI...

Malzemeler:

Yapılışı:

📌 Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Bir yumurtanın sarısını üzeri için ayırın.
📌 Tuz, toz şeker ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
📌 Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

📌 Hamurdan küçük parçalar koparıp şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
📌 Ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün.
📌 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Püf Noktaları:

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.