Ve netleşti! Duyuru yapıldı tüm market raflarından kaldırılacak: Gidenler son kez baksın!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde kapsamlı değişiklikler yaparak tüketici sağlığını koruma amacını güçlendirdi. Yeni düzenlemeler, özellikle limonlu soslar gibi yaygın ürünlerin içeriğine odaklanıyor. 31 Aralık'ta yürürlüğe girecek bu güncellemeler, gıda güvenliğinde yeni bir dönemi başlatacak.

Yapılan yönetmelik değişikliği ile Türk Gıda Kodeksi kapsamındaki ürünlerde kullanılan bileşenlerin kontrolü daha da sıkılaştırılacak. Yeni düzenlemeler, gıda ürünlerine yasal olmayan bileşenlerin eklenip eklenmediğini belirlemek için uluslararası ve ulusal çalışmalarla desteklenen analiz metotları ve karar limitlerini zorunlu kılmakta.

SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNCELİKLİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu adımı, tüketicilerin sağlığını korumayı ve gıda güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Özellikle, limon aromalı ürünlerde gerçek meyve suyu kullanımını teşvik ederek, yanıltıcı ürünlerin piyasadan kaldırılması amaçlanmaktadır.

Bu sayede, tüketiciler gerçek gıda ürünlerini tüketmeye teşvik edilerek sağlıklı beslenme konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

31 ARALIK'TAN İTİBAREN YENİ DÖNEM

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelik, ilgili düzenlemelerin 31 Aralık itibarıyla etkin bir şekilde uygulanmaya başlanacağını duyurdu.

Bakanlık, gıda güvenliği ve tüketici sağlığını koruma yönündeki çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, gerekli görülen diğer düzenlemelerin de zamanla hayata geçirileceğini ifade etti.

ZARARLARI NELER?

Limon sosu, birçok kişi tarafından tüketildiğinde mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Bu rahatsızlıklar arasında mide ekşimesi ve reflü gibi semptomlar bulunur. Ayrıca, limon sosuna eklenen yağ ve şeker, ekstra kalori kaynağı olup aşırı tüketildiğinde sağlık sorunlarına neden olabilir.

Limon sosunun asidik özellikleri, diş minesine zarar verebilir ve diş erozyonuna yol açarak ağız sağlığını olumsuz etkileyebilir. Yemeklerde doğal limon suyu yerine limon sosu kullanıyorsanız, bu sosun içerdiği katkı maddeleri vücut sağlığını bozabilir.

Limon sosunda genellikle doğal limondan çok farklı katkı maddeleri bulunur. Bu katkı maddelerinin bazıları, insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Kaşıntı, kızarıklık, şişlik veya nefes darlığı gibi belirtiler bu alerjik reaksiyonların sonucunda ortaya çıkabilir.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.