Bu nasıl vicdan? Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda Suriyeli çocuğa darp! Bakanlık harekete geçti! Saldırgan gözaltında

İstanbul'da metroda saç tokası satan Suriyeli küçük bir çocuk, metroda bulunan bir yetişkin tarafından dakikalarca dövüldü. Vatandaşlarca tepki gören görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, Adalet bakanı Yılmaz Tunç, şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Küçük çocuğa şiddet uygulayan saldırgan gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırganın kimliğini açıkladı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2024, 23:40 Güncelleme Tarihi 29 Ağustos 2024, 18:11
Bu nasıl vicdan? Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda Suriyeli çocuğa darp! Bakanlık harekete geçti! Saldırgan gözaltında

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da metroda toka satan Suriyeli küçük bir çocuk, bir şüpheli tarafından dakikalarca dövüldü.

İstanbul'da bulunan M2 Metrosu'nda birkaç gün önce yaşandığı ortaya çıkan bir video ile sosyal medya ayağa kalktı.

''SOYSUZ'' DİYEREK DÖVDÜ
Vatandaşların tepkisine yol açan o görüntülerde Suriyeli olduğu öğrenilen küçük bir çocuk metro içerisinde saç tokası satmaya çalışıyor. Orta yaşlarda olduğu görülen bir şüphelinin ise çocuğun Suriyeli olduğunu anlamasıyla çocuğa fiziksel saldırıda bulunduğu görüldü.

Söz konusu videoda şüphelinin çocuğa ''soysuz'' diyerek vurduğu anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ!

İnfiale yol açan görüntüler sonrası yetkililer derhal harekete geçti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını bildirdi.

GÖZALTINA ALINDI
Skandal olayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Küçük çocuğu dakikalarca döven saldırgan gözaltına alındı.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada "Sosyal medyada yer alan ve metroda "yabancı uyruklu bir çocuğa şiddet uygulayan" şahısla ilgili görüntüler İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce incelenmiştir. Yapılan araştırmalar sonrasında olayın Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda meydana geldiği, çocuğa şiddet uygulayanın ise 41 yaşındaki D.A. adlı şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şüpheli şahıs bugün yakalanarak gözaltına alınmıştır. Çocuklar dünyanın en masum varlıkları, en büyük zenginliğimizdir. Çocuklara yönelik şiddet asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN