Savcılık harekete geçti! 2009'da hayatını kaybeden Narin Güran'ın ablası Tülin Güran’ın ölümü de araştırılacak

Narin Güran’ın 2009’da Diyarbakır Çocuk Hastalıları Hastanesi’nde solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden yatalak ablası Tülin Güran’ın ölümüne ilişkin de soruşturma başlatıldı. Savcılık, Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ne bir yazı yazarak, Tülin Güran’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili tüm bilgi, belge ve dosyaları talep etti.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2024, 19:45 Güncelleme Tarihi 10 Eylül 2024, 21:59
Savcılık harekete geçti! 2009’da hayatını kaybeden Narin Güran’ın ablası Tülin Güran’ın ölümü de araştırılacak

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni üzeri taşlarla gizlenmiş vaziyette dere kenarında çuvalın içerisinde bulundu.



BACAĞINDA KOPUKLUK, BOĞAZINDA BOĞMA İZİ...

Otopsi işlemleri sonrası Narin'in bacağında kopukluk, boğazında boğma izi tespit edildi. Talihsiz çocuk, dua ve ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

24 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu 24 şüpheliden Nevzat Bahtiyar'ın (48) jandarmadaki işlemleri tamamlandı.



İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR TUTUKLANDI

Bağlar ilçesinde Narin Güran'ın (8) cesedini dereye gizlediğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar (48), jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı 1. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde 'Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme' suçundan tutuklandı.



ENGELLİ ABLASI YILLAR ÖNCE ŞÜPHELİ ŞEKİLDE ÖLDÜ

Tüm Türkiye'yi derinden sarsan olayın etkisi sürmeye devam ederken, kan donduran bir detay daha ortaya çıkmıştı. Minik Narin'in 7 yaşındaki ablasının yıllar önce merdivenden düşerek hayatını kaybettiği ortaya çıkmış ve otopsi bile yapılmadığı belirtilmişti.



ÖLEN ABLASI İÇİN SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ


Narin Güran'ın 2009'da Diyarbakır Çocuk Hastalıları Hastanesi'nde solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden yatalak ablası Tülin Güran'ın ölümüne ilişkin de soruşturma başlatıldı.

Savcılık, Diyarbakır Çocuk Hastanesi'ne bir yazı yazarak, Tülin Güran'ın yaşamını yitirmesiyle ilgili tüm bilgi, belge ve dosyaları talep etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN