Urfi Çetinkaya kimdir? Urfi Çetinkaya nereli, kaç yaşındaydı?

"Türk Escobar" olarak bilinen ve kırmızı bültenle aranırken Nisan 2023'te İstanbul'da yakalanan uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya, cezaevinde hayatını kaybetti. Çetinkaya'nın tutuklu bulunduğu İzmir Menemen R Tipi Cezaevi'nde bu sabah ölü bulunduğu öğrenildi. Peki, Urfi Çetinkaya kimdir? Urfi Çetinkaya nereli, kaç yaşındaydı? İşte haberin detayı!

Giriş Tarihi 20 Eylül 2024, 16:47 Güncelleme Tarihi 20 Eylül 2024, 16:47
Urfi Çetinkaya kimdir? Urfi Çetinkaya nereli, kaç yaşındaydı?

İÇİNDEKİLER

Uyuşturucu kaçakçılığından defalarca tutuklanan ve ismi uzun yıllardır Türkiye'nin en büyük uyuşturucu operasyonlarında geçen Urfi Çetinkaya, İzmir Menemen R Tipi Cezaevi'nde tutuluyordu. Sabaha karşı yetkililer tarafından yapılan rutin kontrolde tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan Çetinkaya'nın hayatını kaybettiği belirlendi.

URFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

Urfi Çetinkaya, 1958 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. 12 Eylül 1980 darbesi döneminde "arananlar" listesinde yer aldı.

2000 yılında Matador Operasyonu kapsamında yakalandı ve hapse gönderildi. Ancak, 2003 yılında tahliye edildi. Çetinkaya, 1989'da ilk kez tutuklandı ve sonraki yıllarda çeşitli suçlamalarla birçok kez cezaevine girdi.

2012 yılında sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden salıverilen Çetinkaya, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve kırmızı bültenle aranırken 2023 yılında İstanbul'da yakalandı. 12 Nisan 2023'te son olarak tutuklanan Çetinkaya tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmeye devam ediyordu.