Fatih'te kan donduran olay! İki kadını öldürdü surlara çıkıp intihar etti | Eski sevgili iddiası: Fotoğrafları ortaya çıktı

İstanbul'da Fatih'te kan donduran bir olay meydana geldi. Bir kişi kadının başını kesip Edirnekapı surlarından aşağı attı. Ardından surlardan atlayarak intihar etti. Olayda 2 kişi de hayatını kaybederken kimlikleri ortaya çıktı. İntihar eden şahsın olaydan yaklaşık yarım saat önce Eyüpsultan'da bir kişiyi daha öldürdüğü belirlendi. Olayla ilgili hayatını kaybeden iki kadının katilin eski ve yeni sevgilileri olduğu iddia edildi. Katil Semih Çelik’in cinayetleri uyuşturucu etkisinde işlediği değerlendirmeleri yapılırken evinde yapılan aramalarda ise bir defterde karakalem çizimleri bulundu. Çelik'in çizdiği çizimin ise satanizmin sembollerinden biri olduğu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Giriş Tarihi :04 Ekim 2024 , 17:14 Güncelleme Tarihi :04 Ekim 2024 , 21:21
Fatih’te kan donduran olay! İki kadını öldürdü surlara çıkıp intihar etti | Eski sevgili iddiası: Fotoğrafları ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da Fatih'te kan donduran bir olay meydana geldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, polis ekipleri, bir kişinin Fatih'teki surlardan atlayarak intihar etmesiyle ilgili çalışma başlattı.

Çalışmalar sonucu, Semih Çelij (19) adlı şüphelinin surlardan atlayıp intihar ettiği, intiharı öncesinde saat 15.30 sıralarında Eyüpsultan'da Ayşenur Halil (19) ve saat 16.00 sıralarında da Fatih'te İkbal Uzuner (19) adlı kadınları öldürdüğü tespit edildi.

Fatih'te kan donduran olayın görüntüsü (DHA)Fatih'te kan donduran olayın görüntüsü (DHA)

AKIL HASTANESİNDE 5 KEZ TEDAVİ GÖRDÜ
Elde edilen bilgilere göre, mesleği kasaplık olan şüphelinin akıl hastalığı nedeniyle bu yıl içerisinde 5 kez hastanede tedavi gördüğü, hakkında 2 kez kayıp ihbarı verildiği, 1 kez intihara teşebbüs ettiğine dair kayıt olduğu belirlendi.

EVDE YALNIZ KALINCA KIZ ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
Şüpheli, Eyüpsultan'da birlikte yaşadığı ailesinin, kız kardeşini üniversiteye götürmek üzere şehir dışına çıkması üzerine evde tek kaldı. Burada eski kız arkadaşı Ayşenur Halil'in başını keserek öldüren şüpheli, daha sonra yeni kız arkadaşı İlknur Uzuner ile Fatih'te buluştu.

Katilin intihar ettiği anlar kamerada (DHA)Katilin intihar ettiği anlar kamerada (DHA)

BAŞINI KESİP VÜCUDUNU PARÇALARA AYIRDI
Birlikte surların tepesine çıktığı İlknur Uzuner'in de başını kesip vücudunu parçalara ayıran şüpheli, olayın ardından intihar etti.

Şüphelinin intiharının ardından olay yerinde polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Ekipler, bölgeye sevk edilen itfaiye merdiveniyle surlara çıkarak, şüphelinin burada öldürdüğü İlknur Uzuner'in cesedinin parçalarını aradı.

Edirnekapı'da öldürülen İkbal Uzuner (DHA)Edirnekapı'da öldürülen İkbal Uzuner (DHA)

Şüphelinin birçok parçaya ayırdığı cesedin bir bölümünü surun tepesinde bıraktığı, bazılarını ise aşağıya attığı belirlendi, ceset bir araya getirildi.

Olay yerindeki araştırmalar ve cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından şüpheli ile İlknur Uzuner'in cesetleri Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Katil Semih Çelik'in deftere çizdiği çizim (Takvim.com.tr)Katil Semih Çelik'in deftere çizdiği çizim (Takvim.com.tr)

ÇİZİMLER ORTAYA ÇIKTI
Katil Semih Çelik'in cinayetleri uyuşturucu etkisinde işlediği değerlendirmeleri yapılırken evinde yapılan aramalarda ise bir defterde karakalem çizimleri bulundu.

CİNAYETTEN ÖNCE PARÇALANMIŞ CESET ÇİZMİŞ
İncelemelerde, defterde çizilen ve kafası ile bedeni birbirinden ayrılmış figürlerin, İkbal Uzuner'in öldürülme şekline benzediği değerlendirildi.

Ekiplerin olay yerindeki çalışması sürüyor (DHA)Ekiplerin olay yerindeki çalışması sürüyor (DHA)

İncelemelerde, defterde çizilen ve kafası ile bedeni birbirinden ayrılmış figürlerin, İkbal Uzuner'in öldürülme şekline benzediği değerlendirildi.

Katil Semih Çelik (DHA)Katil Semih Çelik (DHA)

Ortaya yeni çıkan bu detay, cinayetin önceden planlanmış olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Satanizm sembolü (Takvim.com.tr arşiv)Satanizm sembolü (Takvim.com.tr arşiv)

SATANİZM SEMBOLÜ
Çelik'in çizdiği çizimin ise satanizmin sembollerinden biri olduğu iddia edildi. Bu durum 19 yaşındaki kadınların "satanist bir ritüel için mi kurban edildiler?" sorusunu gündeme getirdi.

BABASININ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Bu arada, şüphelinin ilk cinayeti işlediği evde polis ekiplerince detaylı inceleme yapıldı. Maktul Ayşenur Halil'i cesedi Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, şüphelinin babasının ifadesine başvuruldu. Baba, oğlunun daha önce psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğünü söyledi.

Surlara çıkan katil Semih Çelik (Takvim.com.tr)Surlara çıkan katil Semih Çelik (Takvim.com.tr)

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Şüphelinin cinayetleri neden işlediğine dair henüz bir bulguya rastlanmazken, öldürülen iki kızın da öğrenci olduğu belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ekiplerin olay yerindeki çalışması sürüyor (DHA)Ekiplerin olay yerindeki çalışması sürüyor (DHA)

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SATANİZM NEDİR?
Satanizm, Şeytan'ı temel alan bir grup ideolojik ve felsefi inançtır. "Satanizm" kelimesi şeytan (Satan) ile ilişkilendirilir, ancak farklı Satanist gruplar arasında inançlar ve uygulamalar değişiklik gösterir. Satanistler Şeytan'a ibadet edilmesi gerektiğine inanırlar.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN