Van'da 27 Eylül tarihinde kaybolan üniversitre öğrencisi Rojin Kabaiş'ten acı haber geldi.
Arama çalışmalarının 18. gününde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rojin'in cansız bedeninin Van Gölü sahilinde bulunduğunu söyledi.
İşte Yerlikaya'nın o açıklaması:
27 Eylül 2024 Cuma günü Van'da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu.
Rojin kızımıza Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.
ÜNİVERSİTEYE 20 KM UZAKLIKTA!
Kabaiş'in bulunduğu noktanın üniversiteye yaklaşık 20 kilometrelik bir uzaklıkta olduğu tespit edildi.
ROJİN'İN CESEDİ OTOPSİ İÇİN ADLİ TIP KURUMUNA GÖTÜRÜLDÜ
Rojin'in cesedi Cumhuriyet Savcısı gözetiminde olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kabaiş'in ölüm sebebi ise yapılan otopsi incelemesinde belli olacak.
CESET DEFORME
Rojin'in cesedinin suda kalması nedeniyle vücudunda deforme olduğu belirtilirken, kesin ölüm nedeninin detaylı otopsinin ardından belirleneceği ifade edildi.
Rojin'in cenazesinin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi morguna kaldırılacağı bildirildi.
NE OLMUŞTU?
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı.
Geri dönmeyen Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi.
28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.
BAŞÖRTÜSÜ BULUNMUŞTU
Telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı.
Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalara, polis ekipleri, zaman zaman havadan destek verdi.
Yaklaşık 250 personelin katıldığı çalışmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar ve polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanıldı. 10 Ekim'de başörtüsü bulunan Rojin'e halen ulaşılmazken, her yere detaylıca bakıldı.
8 KİŞİLİK DALGIÇ EKİBİ ARIYOR
Rojin'i arama çalışmaları, özellikle başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaştırılmıştı.
Dün Jandarma Genel Komutanlığı'ndan getirilen su altı kadavra arama köpeğinin yanı sıra 8 kişiden oluşan dalgıç ekip de çalışmalara destek vermişti.