Deprem anında engelli oğlunu sırtında taşıyarak tahliye etti! O anlar kameralara yansıdı

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde, engelli oğlunu sırtında taşıyarak okuldan çıkaran annenin duygulandıran anları, güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Anne Muazzez Güler, serebral palsi hastası oğlunun 4. sınıfa gittiğini ve yürüyemediğini, deprem anında kendisini beklediğini anlattı.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :16 Ekim 2024 , 17:54 Güncelleme Tarihi :16 Ekim 2024 , 19:07
Deprem anında engelli oğlunu sırtında taşıyarak tahliye etti! O anlar kameralara yansıdı

İÇİNDEKİLER

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de şiddetli bir şekilde hissedilirken, kent merkezindeki okullarda panik yaşandı. Deprem anında, Emine Nezihe Parlak İlkokulu'nda dikkat çeken bir olay, güvenlik kameralarına yansıdı.

Okulda görevli anne engelli çocuğunu tahliye etti (Fotoğraf: AA)Okulda görevli anne engelli çocuğunu tahliye etti (Fotoğraf: AA)

OĞLUNU SIRTINA ALARAK BİNADAN TAHLİYE ETTİ

Depremin başladığı anda, okulun hizmetli kadrosunda çalışan bir anne, aynı okulda eğitim gören engelli oğlunu güvenli bir şekilde dışarı çıkarmak için büyük bir çaba harcadı. Sarsıntıyla birlikte öğrenciler hızla sınıfları boşaltırken, anne de oğlunu sırtına alarak binadan tahliye etti.

Okulda görevli anne engelli çocuğunu tahliye etti (Fotoğraf: AA)Okulda görevli anne engelli çocuğunu tahliye etti (Fotoğraf: AA)

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen bu görüntüler, depreme rağmen annenin sergilediği fedakarlık ve soğukkanlılığı gözler önüne serdi.

Bu arada, kentteki çeşitli okullarda deprem anında öğrencilerin sınıflarını terk etmeleri de güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Anne Muazzez Güler (Fotoğraf: AA)Anne Muazzez Güler (Fotoğraf: AA)

'DEPREM TATBİKATLARINDA GÖRDÜKLERİNİ UYGULADI'

Anne Muazzez Güler, serebral palsi hastası oğlunun 4. sınıfa gittiğini ve yürüyemediğini, deprem anında kendisini beklediğini anlattı.

Daha önce deprem tatbikatlarında gördüklerini uyguladığını dile getiren Güler, "Oğlum başının üstüne kitap koymuş dua ediyordu, 'annemi bekliyordum, biliyordum geleceğini' dedi. Sırtıma aldım aşağıya indik beraber. Daha önce deprem tatbikatı yapılmıştı, 'deprem anında böyle yapacaksınız' denmişti. 6 Şubat depremlerinde de oğlumu sırtıma alıp indirmiştim. Doğukan'ın bir an önce alıp dışarı çıkarmak geldi içimden öyle de yaptım." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibi aileyi ziyaret etti (Fotoğraf: AA)İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibi aileyi ziyaret etti (Fotoğraf: AA)

Doğukan ise depremde korktuğunu, çömelemediği için kitabı kafasının üstüne koyduğunu ve annesini beklediğini anlatarak, "Annem geldi, sırtında beni aşağıya indirdi ve sandalyeye oturttu." dedi.

Deprem anında engelli oğlunu sırtında taşıyarak tahliye etti! O anlar kameralara yansıdı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Lideri Fatma Korkmaz ziyaret etti (Fotoğraf: AA)İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Lideri Fatma Korkmaz ziyaret etti (Fotoğraf: AA)

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Lideri Fatma Korkmaz da 30 kişilik ekiple okullarda deprem tatbikatları yaptıklarını, anne ve oğlunun vermiş oldukları eğitime göre hareket etmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.