Bu besinleri tüketirken dikkat! Meğer en değerli kısmını çöpe atıyormuşuz

Canınız şöyle çıtır çıtır bir patates kızartması istedi ve elinize bıçağı alıp patatesin kabuklarını soymaya başladınız. İşte tam bu noktada hata ediyor olabilirsiniz. Bazı besinlerin kabukları neredeyse iç kısmı kadar faydalı. Peki en değerli kısmını çöpe atmamanız gereken besinler hangileri? İşte konuya dair merak edilenler...

Bazı sebze ve meyveler zengin lif kaynağına sahip. Peki size bu liflerin kabuklarında olduğunu söylesek! Lifler bağırsak mikrobiyomunuzu besler, sindirimi destekler ve kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Araştırmalar gıda veya takviyeler yoluyla daha fazla lif tükettiğimizde daha kolay kilo verdiğimizi gösteriyor. Peki hangi besinlerin kabukları çöpe atılmamalı? İşte gözden çıkarmadan önce iki kez düşüneceğiniz o besinler...

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.