Yumurtayı sakın böyle pişirmeyin! Kalp sağlığını tehlikeye atıyor

Fazla pişmiş yumurtalar, kalp sağlığına zarar verebilir mi? Yüksek sıcaklıkta uzun süre pişirilen yumurtalarda oksisterol adı verilen zararlı bileşiklerin oluşabileceği ve bu bileşiklerin kalp hastalığı riskini artırabileceği biliniyor. American Heart Association, kalp sağlığını korumak için günde bir yumurtanın genellikle güvenli olduğunu ancak pişirme şeklinin önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Bu nedenle, poşe veya az haşlanmış yumurta gibi düşük sıcaklıkta kısa süreli pişirme yöntemleri öneriliyor.

Yumurtanın pişirme şeklinin sağlık üzerindeki etkileri konusunda yeni bulgular dikkat çekiyor. Özellikle yüksek sıcaklıkta pişirilen yumurtalarda oluşan oksisteroller, damar sertleşmesi riskini artırarak kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir. İngiltere Beslenme Derneği'ne göre, yumurtayı sağlıklı bir şekilde tüketmek için düşük sıcaklıkta pişirme tercih edilmeli.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.