Yemeseniz daha iyi! Bu yemeklerin piştikten sonra besin değerleri yok oluyor

Bazı yemekleri pişirmek sebzelerin besin değerlerini yok edebilir. Peki piştikten sonra besin değerleri kaybolan gıdalar hangileri? İşte piştikçe besin değeri azalan yiyecekler...

Yemek pişirme aşaması besin değerlerini etkileyen önemli bir faktördür. Özellikle suda eriyen vitaminler ısıya duyarlı olduğu için pişirme sırasında kaybolabilir. Peki hangi yiyeceklerin piştikçe besin değeri azalır? İşte konuya dair merak edilenler...

Brokoli ve havuç çiğ tüketilmeli

Örneğin C vitamini ve B vitaminleri gibi vitaminler kaynatma yöntemiyle azalma eğilimindedir. Bu yüzden brokoli, havuç gibi sebzeleri çiğ veya hafif pişirerek daha fazla besin değeri elde edebilirsiniz. Ayrıca bazı besinler pişirdikten sonra daha besleyici hale gelir. Örneğin domateslerdeki likopen pişirme ile daha faydalı hale gelir.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.