Psikiyatristten Kritik Uyarı: Kahvaltıda Bu Hataları Yapmayın

Psikiyatrist Dr. Daniel G. Amen, kahvaltıda tüketilen bazı yiyeceklerin beyin sağlığı üzerinde ciddi etkiler yaratabileceğini belirtti. 2024 yılında Nutrient Journal’da yayımlanan bir araştırmaya göre, özellikle şekerli ve işlenmiş gıdalar kan şekerini hızla yükseltip ardından düşmesine neden olarak, odaklanma sorunları ve enerji kaybına yol açıyor. Uzmanlar, sabahları sağlıklı alternatiflere yönelerek beyin performansını artırmanın mümkün olduğunu ifade ediyor.

Kahvaltıda ne yediğiniz, sadece beden sağlığınızı değil, ruh halinizi de etkiliyor. Psikiyatrist Dr. Daniel G. Amen'ın açıklamalarına göre, 2019 yılında Nutrient Journal'da yayımlanan bir çalışma, yüksek glisemik indeksli gıdaların ve şekerli kahvaltılıkların depresyon riskini artırabileceğini gösterdi.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.