Kocaeli'de "tavuk döner" paniği! Oradan yiyen hastanelik oldu: İşletmenin 2 ortağı tutuklandı

Kocaeli'de 'tavuk döner' paniği yaşandı. Körfez ilçesinde bir dönerciden tavuk döner yiyen 300’den fazla kişi mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Zehirlenme vakaları sonrası işletme mühürlenirken, iki kişinin durumunun kritik olduğu öğrenildi. Yetkililer, gıda analiz sonuçlarını beklerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Öte yandan gözaltına alınan 2 işletme sahibi tutuklandı.

Kocaeli’de tavuk döner paniği! Oradan yiyen hastanelik oldu: İşletmenin 2 ortağı tutuklandı

Kocaeli'de bir dönerciden tavuk döner yiyen 300'den fazla kişi mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

TAVUK DÖNER YİYEN HASTANELİK OLDU
Edinilen bilgilere göre, önceki gün akşam saatlerinde Güney Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki bir iş yerinde tavuk döner alan bazı kişilerde mide bulantısı ve kusma şikayetleri görüldü.

Zehirlenme belirtileri yaşayan 300'den fazla kişi, Körfez Devlet Hastanesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dilovası Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kocaeli'de tavuk döner paniği yaşandı (Fotoğraf: İHA)Kocaeli'de tavuk döner paniği yaşandı (Fotoğraf: İHA)

Yapılan müdahalelerin ardından bazı hastalar taburcu edilirken, Derince'de tedavi gören 2 kişinin durumunun kritik olduğu öğrenildi. Olayın ardından şikayetlerin kaynağı olduğu belirtilen dönerci, Körfez Belediyesi zabıta ekiplerince mühürlenerek geçici süreyle kapatıldı.

2 TUTUKLAMA

Polis ekiplerinin gözaltına aldığı işletme sahipleri K.Y. ve E.T. ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Tavuk döner yiyen 300’den fazla kişi mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı  (Fotoğraf: İHA)Tavuk döner yiyen 300’den fazla kişi mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı (Fotoğraf: İHA)

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, işletmede denetim yaparak ürünlerden numune aldı.

Tavuk döner yiyen 300’den fazla kişi mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı  (Fotoğraf: İHA)Tavuk döner yiyen 300’den fazla kişi mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı (Fotoğraf: İHA)

Gıda analiz sonuçları beklenirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.