Ayşe Tokyaz davasında karar çıktı: Cemil Koç'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi
İstanbul Küçükçekmece'de 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz'ın öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı. Eski polis memuru Cemil Koç'un da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, Koç hakkında 'kadına karşı tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
İstanbul Küçükçekmece'de 13 Temmuz 2025'te öldürülen, cesedi bavula konularak Eyüpsultan'da yol kenarına bırakılan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz'ın ölümüne ilişkin davada karar çıktı. Eski polis memuru Cemil Koç'un da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı
Sanık Cemil Koç hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. (Fotoğraflar Takvim Foto Arşivi)
9'U TUTUKLU 11 SANIK YARGILANDI
Ayşe Tokyaz'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmanın ardından, eski polis memuru Cemil Koç'un da aralarında bulunduğu 11 sanık hakkında dava açılmıştı.
Dava sürecinde, Esra Tokyaz'ın olayın ardından emniyette verdiği ifadeyi Cemil Koç'a ulaştırdıkları öne sürülen polis memurları N.Ç. ve Z.B. hakkındaki dosyanın da cinayet davasıyla birleştirilmesiyle sanık sayısı 11'e yükseldi.
Davada 9 sanık tutuklu olarak yargılanırken, Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava karara bağlandı.
CEMİL KOÇ'A AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI
Davanın önceki duruşmasında cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıklamış ve Cemil Koç'un "kadına karşı tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etmişti. Mütalaada, Koç'un cinayeti planladığı, Ayşe Tokyaz'a sistematik şekilde şiddet uyguladığı, şantaj yaptığı ve mağdurenin özgürlüğünü kısıtladığı yönünde değerlendirmelere yer verilmişti.
Mahkeme heyeti davayı karara bağlayarak, Cemil Koç hakkında "kadına karşı tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verdi.
3 YILDAN 10 YILA KADAR EK HAPİS İSTENMİŞTİ
Savcılık mütalaasında, Cemil Koç'un yalnızca cinayet suçundan değil, "şantaj" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından da cezalandırılmasını istemişti. Bu suçlar nedeniyle Koç hakkında ayrıca 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.
DİĞER SANIKLAR İÇİN DE CEZA TALEBİ
Savcılık mütalaasında diğer sanıklar hakkında da farklı suçlardan hapis cezaları istenmişti. Ayşe Tokyaz'ın bulunduğu bavulun taşınmasına ilişkin sanık Oğuz Kal hakkında, Cemil Koç'la birlikte aynı öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ayrıca kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Cemal Arslan'ın ise öldürmeye yardım etme suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Necmettin Ecer, Erhan Girgin, Barış Can Aydın ve Yusuf Ziya Sancak hakkında suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Polis memuru sanık İlker Umut Uğurlu hakkında ise aynı suçtan 9 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis istendi.

POLİS MEMURLARI HAKKINDA 8 YILA KADAR HAPİS TALEBİ
Dava dosyası cinayet davasıyla birleştirilen polis memurları N.Ç. ve Z.B. hakkında da "görevi kötüye kullanma" ile "kamu görevlisi tarafından verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya verme" suçlarından ceza talep edildi. Savcılık, iki sanığın 3 yıl 6 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Tutuksuz sanık Mustafa Enes Aktaşçı hakkında ise delillerin yetersiz olduğu gerekçesiyle beraat talep edildi.

"CEZAM NEYSE ONU ÇEKERİM" DEMİŞTİ
Davanın 2 Temmuz'da görülen dördüncü duruşmasında Cemil Koç, mahkemeden ceza indirimi talep etmediğini belirterek, "Cezam neyse onu çekerim" demişti.
Koç, olay günü Ayşe Tokyaz'ın telefonunda gördüğü bir mesajın ardından Tokyaz'a birkaç kez vurduğunu kabul etmiş, ancak öldürme kastı bulunmadığını savunmuştu.
Aynı duruşmada dinlenen bir tanık, 2022 yılında Cemil Koç ile kısa süre görüştüğünü ve şiddete maruz kaldığını iddia etmişti.
ESRA TOKYAZ'DAN KARAR ÖNCESİ ÇAĞRI
Ayşe Tokyaz'ın ikiz kardeşi Esra Tokyaz da karar duruşması öncesinde sosyal medya hesabından destek çağrısında bulunmuştu. Esra Tokyaz, paylaşımında kardeşinin 22 yaşında, hayalleri ve umutları yarım kalan genç bir kadın olduğunu belirterek, "Ayşe için ses oluyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
MAHKEME KARARINI AÇIKLADI
Toplam 9'u tutuklu 11 sanığın yargılandığı Ayşe Tokyaz cinayeti davasında karar açıklandı. Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın bir numaralı sanığı Cemil Koç'u ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkemenin kararını açıklamasıyla birlikte, Ayşe Tokyaz cinayetine ilişkin davada ilk derece mahkemesindeki yargılama süreci tamamlanmış oldu.
Orhangazi'de iki TIR çarpıştı, 1 ölü
Funda Bakış bıçaklandı, şüpheli savunma yaptı
