İşe giriş çıkış yapıldığı dönemlerde istifa dilekçeniz yok ise ve arada uzun süreli boşluklar yoksa, işten haklı bir nedenle ayrıldığınızda veya haksız olarak çıkartıldığınızda, çalıştığınız toplam süre üzerinden tazminatınızın ödenmesi gerekir.
Doğum borçlanması yapabilmeniz için, doğumdan önce sigortalı tescilinizin yapılmış olması yani, SSK'lı olarak çalışma şartı arandığından şu anki mevzuatlar çerçevesinde doğum borçlanması hakkınız bulunmamaktadır.
Malulen emeklilik için 15 yıl çalışmış olmanıza gerek yok. Malullük şartları; adınıza prim yattığı günden başlayarak maluliyet talebi vereceğiniz tarih arasında 10 yıllık sigortalılık süresinin tamamlanmış olması ve adınıza 1800 gün yani 5 yıllık primin yatmış olmasıdır. Verdiğiniz bilgilere göre de siz bu şartları taşımaktasınız. SGK'dan sevk alarak maluliyet işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Hastaneden en az yüzde 60 oranında çalışma gücünü kaybetmiştir raporu almanız ve bu raporun SGK Sağlık Kurulu tarafından kabul görmesi durumunda, tarafınıza malullük aylığı bağlanır. Eğer malullükten faydalanamazsanız Vergi İndirim Raporu almanız durumunda alacağınız dereceye göre (I.II.III. derece) erken emekli olabilme imkanınız bulunmaktadır. Alacağınız vergi indirimi raporu I. Derece olursa 15 yıl, 3600 prim günle, II. Derece olursa 16 yıl, 4 ay ve 3760 günle 3. Derece olursa 17 yıl, 3920 prim gün şartlarına tabi olursunuz.
* * *
NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
SSK girişinize göre 20 yıl, 42 yaş ve 5075 prim gün şartlarına tabisiniz. 5 günlük daha prim ödemeniz halinde prim gün sayınız tamamlanacak. Bu nedenle doğum borçlanması yapmanıza gerek yok. 20 yıl şartınız da tamam ancak, yaşınız 2013 yılında dolacağından emekli olacağınız tarih 01.05.2013 olacaktır.