İsa Tatlıcan

İSA TATLICAN

Tarihi 9 Ekim 2024

Bir satanistin itirafları

Semih Çelik adlı 19 yaşındaki bir genç Türkiye'ye büyük bir travma yaşattı. İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil isimli iki genç kızımızı korkunç bir şekilde hayattan koparan Semih Çelik'in evindeki objeler ise bizi 25 yıl öncesine götürdü.

13 Eylül 1999'da 21 yaşındaki Şehriban isimli bir genç kız satanistler tarafından şeytana kurban edilmişti.

Türkiye'nin büyük kısmı, şeytana tapan bir inanç sistemi olan satanizmin ne olduğunu ilk kez o günlerde öğrenmişti.

Edirnekapı surlarındaki tüyler ürperten cinayetle birlikte satanizm tehlikesi ile bir kez daha yüzleştik.

Cinayetleri işledikten sonra intihar eden Semih Çelik'in babasının emniyet ifadesi ve annesinin SABAH'a yaptığı özel açıklamalar son cinayetlerin arkasında bir satanist tarikatın olduğu yönündeki şüpheleri arttırdı.

"5 YIL SATANİSTLERİN İÇİNDE KALDIM"

Kuşkular bu yönde gelişince, birkaç ay önce yakın bir dostumuzun vasıtasıyla benimle iletişime geçen eski bir satanist kızımızın anlattıkları aklıma geldi.

Hemen kendisi iletişime geçtim. Önce 24 yaşındaki M.Y.'nin hikayesini dinledim.

15 yaşında sosyal medyada izlediği videolardan etkilenerek ateizme kaydığını anlattı. Sonra da bir arayış içerisine girmiş. Devamını kendisinden dinleyelim:

"14-15 yaşındaydım. Sosyal medya üzerinden satanistlerin paylaşımlarını takip etmeye başladım. Sonra arkadaşlar edindim. 5 yıl boyunca aktif görev aldım. Bulunduğumuz ildeki 3 başkandan biri oldum. Beşinci yılın sonunda yavaş yavaş satanistlerden ayrılmaya karar verdim. Ama bu süreci uzatarak Türkiye'deki satanist gruplar hakkında derinlemesine bilgi sahibi oldum. Hala bazıları benim içlerinde olduğumu düşünüyorlar."

TÜRKİYE'DE 56 SATANİST GRUP VAR

M.Y.'nin hikayesi özetle bu. Ancak satanistler hakkında anlattıkları bunlarla sınırlı değil. Türkiye'de 56 satanist grup olduğunun altını çizdi. Hepsi ayrı bir ekol. Bunları satanizmin mezhepleri olarak yorumluyor.

Birbiri ile taban tabana zıt satanist gruplar var. Ateisti de var Şeytan Kilisesi'ne tabi olanlar da…

Bu ekollerin bazıları uyuşturucu bağımlısı. Satanizmin 3 büyük kitabına inananlar da var spritüel ekoller de. En büyük gruba bağlı olanları sayısı 10 bini aşmış durumda.

"Türkiye'de kaç satanist var?" sorusuna aldığım cevap ürkütücüydü. Hiç düşünmeden "100 binin üzerinde" dedi.

Bu rakam bana çok abartılı geldi. Ama M.Y. ısrarlıydı. Gizlilik satanistlerde birinci kural. Bu yüzden satanistlerin çok görünür olmadıklarını vurguladı.

En yaygın yaş grubu ise 13-20 arası. Daha yetişkin satanistler ise yönetici pozisyonunda.

Hayattan beklentisi olmayan, inanç sorunu yaşayan, aile ilişkileri kötü olan çocukların ve gençlerin tuzağa daha kolay düştüklerini ve açık hedef olduklarını belirtti.

M.Y. şaşırtıcı bir şey daha söyledi. Satanistler sadece ergenlik yaşındaki gençlerden ibaret değil. İş güç sahibi doktor, avukat ve öğretmen satanistler var.

Sanat dünyasından da birçok ünlü ismin satanist gruplarla bağlantısı olduğu iddiası da araştırılmaya değer.

İNTİHAR SATANİSTLER İÇİN ONUR

M.Y.'ye göre satanistlerin büyük kısmı öldükten sonra cehennemde şeytanın yardımcısı olacaklarını hatta kendilerine zebani görevi verileceğine inanıyorlar.

Anlattıkları giderek daha da ürkütücü hale gelmeye başlamıştı.

Haberlerde konu olan kurbanlar buzdağının sadece görünen yüzü. Bilinen ve bilinmeyen çok fazla satanist ayini kurbanı genç var.

Eğer kurban bulamazlarsa kendilerini öldürüyorlar. Kendilerini bu dünyaya ait görmeyen satanistler ölümü daha güzel bir aleme geçiş olarak görüyor.

Toplantı mekanlarına gelince. Harabe binalar, depolar ve bazı atıl durumdaki kiliseler satanistlerin düzenli buluşma noktaları.

M.Y.'ye göre Discord uygulaması satanistlerin sanal dünyada buluşma noktası. Tüm gruplar, burada özel sohbet odaları açarak sanal toplantılar düzenliyor.

KATİL SEMİH ÇELİK TANINAN BİR SATANİST

Konu elbette Edirnekapı surlarındaki korkunç cinayete geldi. Korkunç cinayetleri gerçekleştiren 19 yaşındaki Semih Çelik'in satanistler arasında bilinen bir isim olduğunu söyledi.

Bu cinayetin planlanmış olduğunu vurgulayan M.Y. "Hiçbir satanist bir eylemi tek başına gerçekleştirmez, kimseden emir almadan bir cinayet işleyemez" dedi.

Kurbanlarının da Semih Çelik'in etkisi altında olduğunu belirterek emniyet yetkililerinin yakında bu cinayetlerin sırrını ve arkasındaki isimleri çözeceğine emin olduğunu vurguladı.

Emniyet yetkililerine de bir çağrısı var: Yeni kurbanlar olmadan, ergenlik çağındaki gençlerin daha fazla hayatı karartılmadan suça eğilimli bu satanist örgütler mutlaka çökertilmeli.

AİLELER NE YAPMALI?

M.Y.'ye göre aileler çocuklarının satanist eğilimli olup olmadığını çok kolay anlayabilir. Müzik tercihleri, özel simgeli kıyafetler, karanlıkta yaşama isteği, saldırgan eğilimler ve arkadaş grupları bu belirtilerden sadece birkaçı.

M.Y. "Ailelerin işi kolay değil" diyor ve ekliyor: Israrlı bir şekilde çocuklarını anlamaya çalışmalı, sert tartışmaya girmemeli, çocuklardan önce kendini sorgulamalı ve şefkatle yaklaşmalı.

Meselenin elbette milli eğitim boyutu da var. Okullarda satanizm tehlikesi konusunda uyarıcı eğitimler verilmeli ve sosyal medyadaki zararlı yayınların mutlaka önüne geçilmeli.