AMH testi anti müllerian hormon testinin kısaltmasıdır. Hormonun düşük çıkması, kadınlarda yumurta sayısının düşük olduğunu göstermektedir.
Bu da doğurganlığın azaldığnı gösterir. Ancak karamsar olmamak gerekir. 38 yaşından genç kadınlarda AMH değeri 2.0 ile 6.8 ng/ ml olmalıdır.
AHM seviyesi 1'den düşükse düşük, 0.5'ten düşükse çok düşük, 2.0 ile 6.8 arasında ise normal ve 6.8'den yüksekse yüksek olarak kabul edilmektedir.
EŞİM RAHATSIZ
DİYABETES Mellitus yani şeker hastalığı düzensiz seyrederse, kan şeker kontrolleri yetersiz olursa sertleşmede sorun yaratabilir. İlaç sadece işin bir kısmı... Sofrada diyet yapmayan yatakta sıkıntı yaşar. Eşinle bunu paylaş. Sabırlı, gayretli ve düzenli bir şekilde şeker hastalığında yapılması gerekenleri yap. İlaç seni takip eden doktorun tarafından muayene sonrası verilsin. Piyasa işi yalan yanlış hap benzeri şeyleri alma. Cebini gereksiz boşaltma.
AĞRI SORUNU
CİNSEL birleşme sırasında ağrı, kadınlarda sık karşılaştığımız bir durumdur.
Kadın Hastalıkları Uzmanı'na muayene olması gerekir. Psikolog desteği de gerekebilir. Yaklaşık olarak yüzde 70'i jinekolojik, yüzde 30'u psikolojik sebeplerden kaynaklanır. İhmal etmeyin. Yoksa ilişki düşüncesi ağrı ve huzursuzluk yaratacağından geleceğinizi olumsuz etkiler. Eşinin gönlünü al.
Kız evi naz evi. Kırıldıysa tamir et. Günahını alma.
Bedensel hastalıklar ağrılı olabilir.
PROSTAT OLMUŞUM!
HAYIR büyütmez.
Prostat bezi hastalıklarında, idrar kesesi hastalıklarında, böbrek taşlarında ve kum dökme diye özetlenen kristal birikimlerinde idrar yolunda kanama olabilir.
Prostat bezi ile ilgili tanı koyabilmek için idrar tahlili, kan tahlili, ultrason filmi ile Üroloji Uzmanı muayenesi gerekir.
Genelde hastalar uzman muayenesi dışındakileri yaptırır.
Uzman muayenesinde tereddütte kalırlar. Birçok hasta bu nedenle tanı konmadığından hastalığı ilerler.
DOKTORA GÖRÜN
VARİKOSEL için tedavi olman gerekir. Yoksa bu tip şikayetler olabilir. Gelen sıvıda sperm bile olmayabilir.
Bu nedenle gecikmemelisin.
İnfertilite dediğimiz kısırlık riskin olabilir. Üroloji Uzmanı'na muayene ol.
Testis USG, Spermiyogram başta olmak üzere testler planlanmalı ve tekrardan yapılmalı.