Kalp damar hastalıkları, bütün ölümlerin 1/3'ünü oluşturuyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, çok yaygın ölüm nedeni olan bu hastalığın risk faktörlerinin tanınmasının hayati önemde olduğunu belirtiyor. TAKVİM'e çok önemli bilgiler veriyor: Kalp damar hastalıkları önlenebilen hastalıklardır. Risk faktörleri başlıca iki bölümde değerlendirilir.
DEĞİŞTİRİLEMEZ RİSK FAKTÖRLERİ
DEĞİŞTİRİLEBİLİR RİSK FAKTÖRLERİ
NASIL KORUNALIM?
Sigara içmemek, ideal kiloya sahip olmak, haftada 3.5 saat fizik egzersiz yapmak ve taze, temiz, mevsiminde, yerel olarak üretilmiş, mümkünse organik, rengarenk, kaliteli bitkisel ağırlıklı bir beslenme tarzı kalp damar hastalıklarını büyük ölçüde önler. Rafine karbonhidrat, şeker, unlu gıdalar, işlenmiş gıdalar, kolalı içecekler, tatlandırıcı ve mısır şurubu içeren gıdalardan kesinlikle uzak durulmalıdır.
YARIN: TANSİYON NASIL DÜŞÜRÜLÜR?