İçli Köfte

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :02 Ocak 2013 , 00:00 Güncelleme Tarihi :02 Ocak 2013 , 14:51
MALZEMELER:

350 gram yağsız köftelik kıyma
Yarım kg köftelik bulgur
1 adet soğanın suyu, tuz
İçi için:
Yarım kg orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı ince kıyılmış
ceviz içi
Karabiber, pulbiber, tuz

YAPILIŞI:

İÇ harç için, bir tencerede kıymayı kendi yağını verene kadar kavurun. İçine ince kıyılmış soğanları katın ve kavurmaya devam edin. Soğanlar iyice kavrulduktan sonra ceviz içi, karabiber, pulbiber ve tuzu ilave ederek karıştırın. 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçli köftenin dışını hazırlamak için bir tepside kıyma, bulgur, soğan suyu ve tuzu macun kıvamına gelene kadar yaklaşık 1 saat yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini avucunuzun içinde şekillendirin. Başparmağınız yardımıyla incelterek oval hale getirin. İçine harçtan koyup ağız kısmını yukarı doğru sündürerek kapatın. Kaynar suyun içine atıp 5 dakika haşladıktan sonra süzgeçle sudan çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.