Süslü Fidoş Tarifi

Malzemeler:

500 gram kıyma,
1 adet soğan
1 demet maydanoz
500 gram patlıcan
2 adet domates,
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı su
Tuz,
Toz kırmızıbiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Süslü Fidoş Yapılışı:

Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve toz kırmızıbiberi derin bir kaba alıp, yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde köfteler hazırlayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Patlıcanları alacalı soyup, yuvarlak dilimleyin ve acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve elinizle sıkıp, kuruladıktan sonra kızgın sıvıyağda kızartın. Domatesi halka ve biberi de yarım parmak uzunluğunda doğrayın. Orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir fırın kabının içine köfte, patlıcan, domates ve biber olacak şekilde dizin. Köfte ve sebzeler bitene kadar işleme devam edin. Tereyağı ve salçayı bir tavada, kısık ateşte şöyle bir çevirdikten sonra suyu ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra salçalı suyu yemeğin üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.