Malzemeler
1 su bardağı yüksük makarna
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2 adet orta boy havuç l 1 adet ince pırasa
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1 adet et suyu tableti
6 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı pulbiber
Tuz
karabiber
4 dal taze nane
Makarna Çorbası Yapılışı
Havuçları ve pırasayı halka doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritip, havuçları soteleyin daha sonra üzerine pırasayı ekleyin. Renkleri dönünce sıcak suyu, et suyu tabletini ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra üzerine makarna, barbunya, bezelye, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip pişmeye bırakın. Makarna yumuşayınca tencereyi ocaktan alıp, kıyılmış naneyi ekleyin. Sıcakken servis yapın.