Terbiyeli Bakla Çorbası Tarifi

Malzemeler

100 gram bakla
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 adet yumurtanın sarısı
3 kahve fincanı yoğurt
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
Yarım demet dereotu,
tuz

Terbiyeli Bakla Çorbası Yapılışı

Ayıklanıp yıkanmış baklaları yarım cm eninde doğrayalım ve tencereye aktaralım. Üzerini aşacak kadar su ilave edip, yumuşayana dek haşlayalım. Tencereye sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanı pembeleştirelim. Üzerine baklaları haşlama suyuyla birlikte ilave edelim. Bir kapta yumurta sarısını, yoğurdu ve unu topaksız bulamaç kıvamına gelene dek karıştıralım ve üzerine biraz su ekleyip inceltelim. Karışımı tencereye aktaralım. 4-5 bardak su ilave edelim. Üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirelim. Çorbayı ateşten almadan önce tuzunu ayarlayalım. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip ocaktan alalım ve servis yapalım.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.