Afrodizyak Tartar Tarifi

Malzemeler
4 adet kuşkonmaz
100 gram ayıklanmış karides
Yeteri kadar su
1 adet avokado
1 adet salatalık
1 dal taze soğan
2 dal dereotu
Sos için:
3-4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Afrodizyak Tartar Yapılışı
Kuşkonmazların üzerlerini kazıyıp tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlamaya bırakın. Kaynadıktan 2 dakika sonra ocaktan alıp, buzlu suya koyun. Sonra suyunu iyicesüzün. Çiçek kısımlarını kesip, süslemekiçin kenara ayırın. Kalanlarını dilimleyin.
Karidesleri ayrı bir tencereye yerleştirip,üzerini geçecek kadar su ekleyinve haşlamaya bırakın. Kaynadıktan 2 dakika sonra ocaktan alıp suyunu süzün. 6-7 adet karidesi kenara ayırıp, kalan karidesi dilimlenmiş kuşkonmaz, küp doğranmış avokado, kabukları ile birlikte küp doğranmış salatalık, kıyılmış soğan ve dereotuile birlikte harmanlayın.
Sos malzemesini blenderden geçirin. Karidesli karışımın üzerine gezdirip iyice karıştırın. Tartarı servis tabağına veya telkadayıf çanaklarına yerleştirin.Üzerini, kenara ayırdığınız kuşkonmaz çiçeklerive karides ile süsleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.