750 gram pırasa (kalınlarından seçilmiş olmalı)
Yeteri kadar su
4 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet limonun suyu
1 adet kesmeşeker
4-5 dal kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI:
Pırasaların yeşil kısımlarını kesip atın. Daha sonra bir buçuk karış uzunluğunda doğrayın. Her parçayı tam ortası na kadar, boydan boya yarın. Ancak tamamen kesmeyin. Bol tuzlu suda haşlayıp, soğuk suya atın. Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında dolmalık fıstıkla birlikte rengi dönene dek kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Birlikte 5 dakika kavurun. Salça, kuşüzümü, limon suyu, kesmeşeker, tuz, karabiber, pulbiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp çekene dek pişirin. Kıyılmış maydanoz katıp karıştırın. Soğuk suda beklettiğiniz pırasaları katlarına ayırın. Uç kısımlarına iç harçtan koyup, muska böreği yapar gibi sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz serpin. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.