Çimdik Mantısı Tarifi

Malzemeler

1 adet ekmek hamuru
İç malzeme için:
300 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
Yarım çay bardağı su
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pulbiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Çimdik Mantısı Yapılışı

Öncelikle iç malzeme için kıyma, rendelenmiş soğan, su, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Ekmek hamurundan küçük parçalar koparıp, içlerine etli harçtan çok az koyarak, kapatın. Bol kızgın sıvıyağda kızartın ve fazla yağının çıkması için kağıt havlu üzerine alın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Mantının fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına aktarın ve üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin. Pulbiberi tereyağında kızdırıp, mantının üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.